Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

ОБСЄ долучиться до діалогу на тему добровільного приєднання громад до міст обласного значення

Дата: 29.08.2018 09:50
Кількість переглядів: 861

Фото без описуУ вересні – листопаді 2018 року Проект Організації безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) «Сприяння діалогу щодо реформ в Україні» планує провести серію регіональних круглих столів для представників місцевого самоврядування на тему приєднання громад до міст обласного значення. Заходи відбудуться за підтримки Мінрегіону.

Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГВ’ячеслав Негода за результатами зустрічі зі старшим спеціалістом проектів координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліхом.

«Вітаємо ініціативу ОБСЄ долучитися до обговорення питань добровільного приєднання громад до міст обласного значення. Ми цінуємо досвід цієї організації у проведенні непростих діалогів, у тому числі – на сході України. Впевнений, вони допоможуть містам і приміським громадам почути одне одного і обрати найбільш ефективний варіант подальшого розвитку, а нам – виявити причини непорозумінь між громадами і зрозуміти, яка допомога з нашого боку їм потрібна», - сказав В’ячеслав Негода.

«Ми раді, що можемо підтримати одну з найуспішніших реформ в Україні. Наша спеціалізація – діалоги. Ми нікого ні до чого не схиляємо, ні в чому не переконуємо, а лише допомагаємо налагодити діалог між людьми, виявити складні питання, що вимагають додаткових роз'яснень та дій. У такому непростому питання як приєднання громад, люди мають слухати і чути одне одного. Без діалогу їм важко буде прийняти зважене рішення і уникнути конфлікту», - зазначив Джеффрі Ерліх.

ОБСЄ і Мінрегіон уточнюють графік і місце проведення заходів. Загалом у вересні – листопаді ОБСЄ планує провести п’ять круглих столів в регіонах. Підсумковий захід має відбутися наприкінці року в Києві.

Джерело: сайт «Децентралізація»
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень