Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Афганістан: біль душі і пам’ять серця

Дата: 18.02.2019 09:37
Кількість переглядів: 718

15 лютого 2019 року минає 30 років з дня виведення військ з Афганістану. Війна тривала понад 9 років. У ній брали участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців.

У зв’язку з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-й річниці виведення військ з Афганістану, бібліотекарі міської бібліотеки-філіалу №1 присвятили і  провели годину пам’яті «Афганістан: подвиг, біль, пам’ять…» для учнів  11класу  ЗОШ №1. (кл. керівник Мережана Т.О.)

Ведучі розповіли про війну в Афганістані, яка забрала життя майже 16 тисяч осіб, з них – біля 4 тисяч українців. Війна, яка чорним смерчем пронеслася над просторами України, зачепила переважно прості родини робітників і селян, які віддали своїх, часто єдиних, синів до армії, не відаючи, через яке пекло їм доведеться пройти.

В самому Афганістані загинуло близько 2-х мільйонів чоловік. 25 грудня 1979 року почалося введення військ в ДРА по трьох напрямах: Кушка—Шинданд—Кандагар, Термез—Кундуз—Кабул, Хорог—Файзабад. Десант висаджувався на аеродромах Кабул, Баграм, Кандагар.  Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року, тобто 3340 днів.

Відповідно до угод виведення військ з території Афганістану почалося 15 травня 1988 року.

15 лютого 1989 року з Афганістану повністю виведені  війська.

Діти переглянули документальний фільм про війну в Афганістані, а також бібліотекарі зробили огляд літератури, яка була представлена на книжковій виставці «Афганістан – ти мого серця біль».  

Ми завжди пам’ятатимемо про кожного  загиблого солдата на чужій афганській землі. Хвилиною мовчання учні  вшанували пам'ять загиблих в Афганістані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень