Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До нового навчального року готові

Дата: 30.08.2018 14:27
Кількість переглядів: 592

Фото без описуНапередодні початку 2018/2019 навчального року у закладах освіти міста міським головою Філіпенко Сергієм Івановичем, першим заступником міського голови Загородньою Валентиною Григорівною, начальником відділом освіти Грековою Людмилою Анатоліївною проведено традиційний об’їзд з вивчення стану готовності закладів до роботи в осінньо-зимовий період та протягом навчального року.

Фото без описуАдміністраціями та педагогічними колективами закладів освіти протягом літа виконано  чимало ремонтних робіт, щодо оформлення затишних кабінетів,  створення умов для комфортного перебування дітей у закладах освіти.

Як відомо, цей навчальний рік стане особливим, адже стартує проект «Нова українська школа» — не просто, як пілотний проект в окремих школах, відтепер усі першокласники та початкова школа навчатимуться за новою концепцією.

Фото без описуПротягом літа проведено необхідні ремонтні роботи: ремонт кабінету музики в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 ім. Т.Г Шевченка, замінено вікна на харчоблоці НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей», утеплено фасад НВК «Знам’янська ЗШ   І-ІІІ ступенів № 3-гімназія», облаштовано нове футбольне поле в ЗШ І-ІІІ ступенів № 4, оформлено новими меблями їдальню загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7.

Крім того, в усіх освітніх закладах, відповідно до Концепції нової української школи здійснено оорганізацію такого освітнього середовища, що сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини: розвивальні ігри у коридорах, малюнки і цікаві вправи на стінах, картини, фотозони тощо.

Фото без описуУ ході спілкування з директорами, їх заступниками освітніх закладів міста основну увагу було зосереджено на питаннях: освоєння коштів на капітальні видатки з державного, обласного та міського бюджетів; забезпечення виплат заробітних плат педагогічним працівникам; забезпечення харчування учнів; стану навчальних класів, спортивних залів, медичних кабінетів, їдалень; рівня підготовки знань учнів після дошкільних навчальних закладів тощо.

Під час об’їзду були визначені і проблемні питання кожного закладу. Низку пропозицій буде включено для фінансування з міського бюджету в 2019 році.

Фото без описуОчільник міста наголосив, що всебічна підтримка освітянської галузі та створення повноцінних умов для розвитку дітей Фото без описуі надалі буде одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень