Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Кінцева мета децентралізації – повна зміна системи менеджменту на місцях, - Зубко

Дата: 25.09.2018 09:32
Кількість переглядів: 495

Фото без описуДецентралізація – це не тільки об’єднання громад і підвищення якості сервісу. Наша кінцева мета – повна зміна системи менеджменту на місцях. Це в першу чергу сформовані сильні громади, які виконують всі функції для своїх мешканців, а центральна влада формує політику і підтримує цей процес.

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час форуму представників місцевого самоврядування «День діалогу з владою» у Тернополі.

«Децентралізації для країни є у найбільшому пріоритеті, і ця реформа дійсно показує високі результати. Тільки один приклад, плюс додаткові 28 млрд грн надходжень до місцевих бюджетів за січень-серпень 2018 року, і люди мають про це знати і розуміти як вони витрачаються. Українці мають отримувати не просто нову, а високу якість всіх сервісних послуг», — наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, ключовий механізм успішності децентралізації — прозорість як в діяльності сервісних організацій, так і місцевої влади. «Ми вже подали до Мінфіну свої пропозиції щодо реформування ДФС, яка є в першу чергу сервісною організацією. Це дозволить органам місцевого самоврядування побачити, від кого надходять податки, з якого підприємства, скільки сплачується ПДФО тощо. Але необхідно працювати і в зворотному напрямку – публікувати власні бюджети, витрати і звітувати перед своїми громадянами. Громади хочуть прозорості у всьому. І країна рухається у цьому напрямку», - підкреслив Зубко.

День Діалогу з владою - це традиційний щорічний захід, що є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад. Захід проводиться в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
 
Джерело: сайт «Децентралізація»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень