Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Знам'янка у роки Другої світової війни

Дата: 07.05.2019 09:28
Кількість переглядів: 377

Фото без описуВже третій рік поспіль, за ініціативи відділу культури і туризму, працівники міського краєзнавчого музею проводять пішохідні тематичні екскурсії вулицями нашого міста. Цього разу основною темою екскурсії стала -  "Знам'янка у роки Другої світової війни" для учнів. Її допомогла організувати вчитель ЗШ І-ІІІ ступ. №1 Т.В.Дубок. 

Екскурсанти пройшли центральною і північної частиною міста. Це - міст над територією станції і локомотивного депо, проспект Шкільний з його старовинними будівлями, корпус ЦДЮТ, парк відпочинку, військово-меморіальне кладовище. Кожне з цих місць зберігає непересічні історії про події Другої світової, що опалили Знам'янку. Залізничники Г.П.Проценко і Г.С.Рикунов, підпільники П.І.Бацанов і А.І.Олександров, командир організаційної групи О.П.Муханов і льотчик В.Г.Зузін, сержант В.І.Галочкін і начальник 13-го "знам'янського" евакошпиталю В.К.Ярних, краєзнавці, дослідники минулого і Почесні громадяни міста В.Є.Шкода і О.А.Рябошапка - з їхніми долями пов'язана історія страшної війни та пам'ять Знам'ящини про неї.

Запрошуємо небайдужих земляків і гостей міста на наступну екскурсію "Знам'янка у роки Другої світової війни" , яка відбудеться 7 травня о 15:00. 
Буде цікаво!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень