Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста

Дата: 29.05.2019 09:20
Кількість переглядів: 422

Фото без описуПід головуванням керуючої справами міськвиконкому Ратушної Ірини Олександрівни відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста. 

До уваги учасників семінару були представлені для вивчення Закон України «Про функціонування української мови як державної», інформаційні матеріали щодо актуальних змін норм чинного законодавства в інших галузях права.

Начальник юридичного відділу Ю.Данільченко довів до відома учасників семінару – практикуму інформацію про прийняті нормативно – правові акти Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України. 

Були розглянуті зміни до законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, щодо запровадження, електронного листка непрацездатності тощо, надання соціальних послуг, введення обов’язкового технічного огляду транспортних засобів та інші. 
Про основні положення мовного закону доповідала головний спеціаліст юридичного відділу О.Буріко. 

Фото без описуОсобливу увагу учасників семінару – практикуму було зосереджено на вимогах Закону «Про функціонування української мови як державної» щодо застосування української мови на всій території України в органах державної влади і місцевого самоврядування, а також у публічних сферах суспільного життя. 

Окремо були розглянуті вимоги мовного закону у разі, якщо особа має намір набути громадянство України, претендує на обрання чи призначення на державну службу чи в органи місцевого самоврядування, а також відповідальність за порушення вимог цього закону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень