Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Літо, спека: до бібліотеки!

Дата: 25.07.2018 09:06
Кількість переглядів: 457

Фото без описуЗдавалося б, літо – не та пора  року, коли є час ходити до бібліотеки. Адже хтось  - у відпустці, хтось – працює цілий день  на городах, займається господарством…А спека дуже втомлює, тож чи до читання людям?

Та минулі вихідні довели протилежне. Так  до міської  бібліотеки-філії №1 (це на південній частині міста) цими днями, незважаючи на спеку, прийшло більше, аніж зазвичай, читачів.

Яку літературу брали? Класику, сучасну, періодику. І при цьому стверджували: від комп’ютера дуже очі втомлюються; по телевізору теж – не завжди можна переглянути те, що хотілося б. А ось читання книги, журналів – не тільки розширюють кругозір, а й допомагають розслабитися й відпочити морально.

До слова, саме літніми, спекотними днями працівники бібліотек міста зацікавили малих і дорослих знам’янчан ще ось такими заходами: під час «Мистецьких вихідних» провели фотоконкурс «Фотографія з улюбленою книгою», а ще – майстер-клас з вишивання під назвою «Вишивка – поезія душі і оберіг», літературне лото «Казка обирає друзів», фестиваль літнього читання «Відкриваємо двері в літо» 

До слова – цікава новина.

Що це за квітка?

Фото без описуОсь так, незвично,  зацвів у Знам’янській міській центральній універсальній бібліотеці ...кактус. Цікавим є те, що в цій бібліотеці кактуси  викидають цвіт не один рік поспіль, і кожен із цих кактусів цвіте іншим,   незвично гарним цвітом.

Стосовно  цієї рослини існує багато різних прикмет, іноді – вони протилежні в своїх тлумаченнях. Та загалом вважається – кактус захищає людину від негативної енергії. Коли ж він зацвітає, існує  прикмета, – незабаром будуть якісь дуже радісні події чи позитивні зміни в житті тих людей, котрі доглядають за цією рослиною. Для молодої дівчини, приміром, це може означати одруження, а для жінки -   народження дитини.

Правду чи неправду тлумачать такі повір’я, та ось в бібліотеці два роки поспіль прикмети з квітучим кактусом збувалися!

 

Директор ЦБС М. Колісніченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень