Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янці відбулися урочистості з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 11.03.2019 08:53
Кількість переглядів: 443

Фото без описуУкраїнців об’єднує спільна історична пам'ять та культурне надбання нації. У складні моменти ці фактори консолідують нас навколо прагнення жити у вільній демократичній державі, за яку боролися цілі покоління.

Одним із символів нашої країни став Тарас Шевченко, який у своїх творах описав глибину болю і трагедію українського народу в його прагненні до життя у вільній державі. Ми пам’ятаємо про великого Кобзаря і часто згадуємо його Фото без описумудрі напутні слова, будуючи омріяну поетом Україну.

Так, у Знам’янці відбулися урочистості з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. До пам’ятника великому Кобзареві у місті прийшли: керівництво міста, представники підприємств, установ та організацій міста, громадських організацій, депутати міської  ради, громадськість, молодь.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулася секретар міської ради Наталія Клименко:

Фото без опису"У ці березневі дні минає 205 років від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Його невидима постать: поета, бунтаря, художника, генія, основоположника нової української літературної мови заполонила розум, серце і душу кожного українця. Життя Шевченка є прикладом для нас, його нащадків. Вірші давно вже стали народними, але актуальні і до сьогодні. Будьмо гідні прагнень Великого Кобзаря та вірні його заповітам".

Фото без описуЯк весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

На завершення заходу керівництво міста та громадськість поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень