Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янці відбулися урочистості з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 11.03.2019 08:53
Кількість переглядів: 433

Українців об’єднує спільна історична пам'ять та культурне надбання нації. У складні моменти ці фактори консолідують нас навколо прагнення жити у вільній демократичній державі, за яку боролися цілі покоління.

Одним із символів нашої країни став Тарас Шевченко, який у своїх творах описав глибину болю і трагедію українського народу в його прагненні до життя у вільній державі. Ми пам’ятаємо про великого Кобзаря і часто згадуємо його мудрі напутні слова, будуючи омріяну поетом Україну.

Так, у Знам’янці відбулися урочистості з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. До пам’ятника великому Кобзареві у місті прийшли: керівництво міста, представники підприємств, установ та організацій міста, громадських організацій, депутати міської  ради, громадськість, молодь.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулася секретар міської ради Наталія Клименко:

"У ці березневі дні минає 205 років від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Його невидима постать: поета, бунтаря, художника, генія, основоположника нової української літературної мови заполонила розум, серце і душу кожного українця. Життя Шевченка є прикладом для нас, його нащадків. Вірші давно вже стали народними, але актуальні і до сьогодні. Будьмо гідні прагнень Великого Кобзаря та вірні його заповітам".

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

На завершення заходу керівництво міста та громадськість поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень