Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Вшанували память з нагоди 39-ї річниці з дня введення військ в Республіку Афганістан

Дата: 26.12.2018 14:53
Кількість переглядів: 456

Фото без опису25 грудня, з нагоди 39-ої річниці введення обмеженого контингенту радянських військ на територію Республіки Афганістан, відбулася хода до  меморіального комплексу "Пам'яті воїнів Афганістану".  

У війні в Афганістані взяли участь більш ніж 546 тис чоловік. Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 2 378 загинули. Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами. Остаточно радянські війська були виведені з території Афганістану лише 15 лютого 1989 року.

До присутніх звернувся з промовою міський голова Сергій Іванович Філіпенко. Він висловив слова щирої вдячності всім, хто пройшов Афганістан, всім, хто не зламався і зміг піднятися вже в цивільному житті. «Низький уклін матерям і дружинам, чиї сини і чоловіки не повернулися з Фото без описутієї війни. Я бажаю вашим родинам здоров'я і миру. І хочу сказати, що міська влада ніколи не залишить вас без уваги і підтримки », - підкреслив Сергій Іванович.

«Ми шануємо подвиг, цінуємо хоробрість, благородство, щиру відданість кожного рідній Вітчизні, примножуємо Славу та пам’ятаємо про полеглих. Схилімо свої голови у скорботі за тих, імена яких висічено на скрижалях нашої історії, імена загиблих  земляків »- звернувся до всіх учасників зібрання Сергій Іванович.

Зі словами пам’яті та вдячності звернувся до присутніх  голова громадської організації «Знам’янська  «Спілка ветеранів АТО» Володимир Іванович Герич. «Через цю війну пройшло понад півмільйона солдат і офіцерів. Афганська війна залишила слід і в  серцях нашого суспільства. Сотні молодих людей були призвані в армію і з честю виконали свій інтернаціональний обов'язок.  В Афганістані втратили не тільки здоров’я, а й Фото без описутисячі своїх бойових молодих побратимів. Водночас, випробування Афганістаном зміцнило кращі чоловічі якості, що дозволяє гідно протидіяти нинішнім викликам»,- сказав Володимир Іванович .

Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять загиблих в Афганістані присутні.

У заході брали участь учасники бойових дій в Афганістані - члени Знам’янської  міської  Спілки ветеранів війни в Афганістані, представники міської влади, депутати міської ради Ю.Сопільняк та І.Зіньковська, вчителі НВК ЗОШ №2 ліцей.

Наприкінці заходу міський голова С.Філіпенко подякував всім за участь у військово-патріотичних та громадських заходах міста.

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень