Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Реформи нової української школи – в дії

Дата: 09.07.2018 08:36
Кількість переглядів: 621

1 вересня 2018/2019 навчального  року  українські першокласники почнуть отримувати якісно нову освіту  в Новій українській школі, реформу якої зараз реалізовує Міністерство освіти і науки спільно з сотнями вчителів і управлінців з освіти по всій Україні.

 Нова українська школа – це освіта нових сенсів,  цікава, практикоорієнтована, безпечна ідружня до дитини школа. Головна ідея Нової української школи – компетентнісне навчання. Це означає, що учні не просто будуть набувати знань, а вчитимуться використовувати їх на практиці й опановуватимуть навички. Учні часто навчатимуться, граючись.

Це означає, що вони опановуватимуть той самий навчальний матеріал, але в інший спосіб. Вчителю не потрібно буде більшість часу розповідати щось класу, стоячи біля дошки. Через гру (тобто моделювання ситуацій із додаванням руху, гумору й творчих завдань) учні зможуть дізнатись набагато більше. 

Щоб описане вище навчання стало можливим, учні мають перебувати в новому освітньому середовищі. Це – парти-трансформери, які можна легко пересунути для роботи в групах, нова техніка і розвивальні ігри  та матеріали, що спонукатимуть дитину до роздумів – цікаві запитання, головоломки тощо. Над створенням таких умов вже працюють відділ освіти, директори і педагогічні колективи шкіл міста.

Перші кроки на шляху реформування вже зроблено. Відділом освіти забезпечено доставку ігрових наборів Six Bricks (LEGO) для усіх першокласників міста Знам’янка, що розпочнуть навчання з 01 вересня 2018 року.  06 липня 2018 року  ігрові набори були передані  до  закладів загальної середньої освіти міста.

Відділ освіти виконавчого комітету
Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень