Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Новітнє медичне обладнання: придбано для КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка».

Дата: 15.01.2019 08:35
Кількість переглядів: 787

Цього, дійсно, чекали не один рік і лікарі, і пацієнти. Різниця - очевидна:  тепер вже не треба чекати по кілька днів результатів аналізів (а їх, було  таке, доводилося здавати по кілька разів), а за допомогою комп’ютерної розшифровки оперативно, точно і детально  отримати всі необхідні  висновки за своїм діагнозом. Те ж саме можна сказати й стосовно  операцій, - вони проводяться за допомогою найсучаснішого медичного обладнання.   Все це  запрацювало в міській  лікарні нещодавно. Звичайно ж, не всю стару апаратуру поки що замінено.  Та тільки в минулому році на  придбання нового обладнання   з міського бюджету було витрачено  майже три мільйони гривень. На нинішній, 2019-й, заплановано ще  такі витрати   на  суму 2 мільйони 750 тисяч.

Гінекологічне відділення. «У нас найкраща апаратура в області!»

Фото без описуТак коротко охарактеризувала завідуюча гінекологічним відділенням КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Людмила Лемешко  встановлену  в відділенні гістероскопічну стійку. Що це таке – гістероскопічна стійка? Це – комп’ютеризоване медичне обладнання.

Якщо раніше точність діагнозу залежала від досвіду лікаря (адже діагностування проводилося за допомогою пальпації (від лат. «обмацування»), а декотрі аналізи отримували тільки хірургічним шляхом), то тепер хворий орган лікар може побачити на комп’ютері. Так само – і з проведенням операції. 95 відсотків прооперованих за  допомогою сучасного обладнання можна виписувати вже за добу, а загалом реабілітація прооперованих триває 3 – 5 діб.

 

 

 

 

Хірургічне відділення. «Надію» чекали давно!»

Фото без описуВ хірургічному відділенні міської лікарні  модернізували лапароскопічну стійку.  Лапароскопія – це коли операція на внутрішніх органах проводиться  через невеличкі (0,5 – 1,5 см) отвори. «Надія» - таку назву має хірургічний електрокоагулятор (він входить до лапароскопічної стійки), який дозволяє струмом високої  частоти  розсікати і «зварювати» краї тканин людського організму.

- Тепер  у кожній операційній залі є апарат «Надія». Раніше ж – носили його з однієї до іншої операційних, - то до ургентної, то до планової, то до травматологічної, - розповідає завідуючий хірургічним відділенням Віктор Ставицький. – Чи потрібна ще нова лапароскопічна стійка? Так, потрібна. Адже було таке: робимо операцію, а в цей час ламається то коагулятор, то педалі не діють…Доводилося продовжувати операцію вже не лапараскопічним обладнанням, а звичним способом, хірургічним…Сподіваємося, що цього року для відділення буде придбано й новий набір інструментів. Щоб поки стерилізувався один набір,  ми мали другим набором провести додаткову операцію. Адже не всі операції планові. Багато людей потрапляє до лікарні непередбачувано.

 

Фото без опису

Пологове відділення. «Про цей прилад ми мріяли кілька років»

Фото без описуУ пологовому відділенні   нове придбання -  пульсоксиметр.

- Він вкрай потрібен для діагностики  функцій дихання та серцебиття у новонароджених, - роз’яснює старша операційна сестра Ірина Борозна. – Без нього не обійтися й  при реанімації новонароджених із вродженими пневмоніями та дихальними розладами. Про що мріємо ще? У відділенні залишається ще  багато застарілої апаратури і приладів, - кардіомонітор у пологовій залі, кювез (пристосування з автоматичною подачею кисню і підтримкою необхідної температури повітря для хворої новонародженої дитини). Але найпотрібнішим є мультиспектральний прилад. Ось уявіть ситуацію. 90 відсотків дітей зараз народжуються із жовтяницею. Чи патологічна вона, чи фізіологічна, - щоб визначити це, постійно беруться аналізи венозної крові. Дітям боляче! А можна просто прикласти прилад до шкіри дитини, і він методом фотометричного вимірювання концентрації білірубіну в шкірі визначить діагноз.

 

 

 

Діагностичне, кардіологічне, реанімаційне відділення.

Фото без описуТут теж  працюють на новому обладнанні, сучасними приладами.

Маленький, зручний електрокардіограф. Він щодня і по кілька разів потрібен  у реанімаційному відділенні.

Діагностичний автоматизований комплекс «Кардіо+» з  комп’ютерною розшифровкою. Він дає точно і  швидко всі необхідні дані щодо стану хворого в кардіологічному, неврологічному відділеннях.

А прилад для ультразвукової діагностики Mindray  в діагностичному відділенні! Він  не тільки допомагає вчасно  виявити онкопатології, а й дає точний діагноз  стану сосудів головного мозку, м’яких тканин, органів черевної порожнини, суставів, серця.

- Нове і сучасне обладнання, яке придбали для міської лікарні, - не останній приємний дарунок лікарям і хворим, - підсумовує міський голова Сергій Філіпенко. – Міська влада й далі робитиме все, щоб люди мали змогу якісно пролікуватися в міській лікарні, і не треба було їздити для цього до інших міст. І щоб міські медики мали змогу ефективно лікувати  мешканців міста та району.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень