Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Гроші є. Грошей немає

Дата: 17.05.2018 08:35
Кількість переглядів: 612

Фото без описуТРОХИ СТАТИСТИКИ
Якщо проаналізувати минулі 2,6 роки, то можна зазначити : виконано загалом чималий обсяг робіт по місту. І при цьому – з тією ж чисельністю працівників виконавчих органів.

Облаштовувалися нові автобусні зупинки, лавки, урни, ремонтувалися дороги і дворові території, будувалися нові тротуари, поновлювалися дахи і відмостки багатоповерхових будинків.

Ті ж ОСББ, що раніше  залишалися один на один із своїми проблемами, тепер отримують допомогу від міської влади.

Приміром, у 2012-му році  із міського бюджету було виділено  лише 50 тисяч гривень, і тільки  для одного ОСББ, -  по вулиці Привокзальній,12 (для заміни дверей та віконних блоків на енергозберігаючі). У 2013-му – жодної копійки не отримало жодне ОСББ. Починаючи із 2014 року чи не кожне ОСББ отримує фінансову допомогу від міської влади. І щороку ця підтримка збільшується.

Так, якщо у 2014 році за кошти міського бюджету було виконано частковий капітальний і капітальний ремонти у будинках по вулицях Привокзальна,8, 10, 12, Сікорського,33, Гагаріна,29 на загальну суму 111тисяч 496 гривень, то нинішнього року така допомога, заплановано, має скласти більше 3 мільйонів гривень. У будинках №8 по вулиці Гагаріна і №6 по вулиці Глібка виконано часткові капітальні ремонти покрівель, у будинку №97а по вулиці Віктора Голого капітально відремонтовано прибудинкову територію.

У планах на цей же рік ще капітальні ремонти ліфтів у будинку №28 по вулиці Матросова, капітальний ремонт покрівлі у будинку №9 по вулиці Гагаріна, капітальний ремонт внутрішньобудинкової мережі електропостачання у будинку №28 по вулиці Чайковського.

Заплановано й капітальні ремонти прибудинкових територій по вулицях  Віктора Голого,116, Привокзальній,7,11,12, капітальні ремонти вимощення на вулицях Привокзальній,6, Чайковського, 28, 34. Заплановано зробити заїзд до будинку №122 на вулиці Віктора Голого…

От тільки минає весна, погодні умови радують, а роботи все ніяк не розпочнуться. Чому? Проекти рішень стосовно виділення коштів для цих ремонтних робіт, сподівалися, буде затверджено на чергових пленарних засіданнях міської ради. Та ось тільки засідання не відбуваються. Їх постійно переносять або оголошують перерву у самому засіданні.

І все  через те, що немає кворуму (серед присутніх депутатів реєструється недостатня для проведення сесії кількість депутатів), або ж за недостатньою кількістю голосів під час голосування депутатами рішення про виділення коштів на ЖКГ не затверджуються. І ось запитання: чи вболіває ця частина депутатів дійсно за наше місто і людей, котрі в ньому мешкають ( про що  вони постійно запевняють людей на словах), якщо результатом їхніх дій стають – гальмування ремонтних робіт у місті? Це – місцеві організації політичних партій «Опозиційний блок», Всеукраїнського об’єднання «Свобода», «Воля»-РНС, Радикальної партії Олега Ляшка.

«СЕСІЯ НЕ ВІДБУЛАСЯ»  

На жаль, така ситуація стає вже звичною. Пленарні засідання Знам’янської міської ради перш ніж відбутися, переносяться по кілька разів. А разом із цим – по кілька разів переноситься й вирішення тієї чи іншої проблеми, питання капітального ремонту в тому чи іншому будинку. Так, 52 сесія Знам’янської міської ради мала відбутися 16 березня. Після кількох перенесень пленарного засідання заплановані питання розглянули  аж 30 березня. Але і тоді частина депутатів не голосувала за включення до рішень сесії виділення коштів на ЖКГ… Із проведенням 53 сесії ситуація стала ще складнішою.

Пленарне засідання мало відбутися ще 20 квітня. Зараз за календарем вже середина травня. Засідання переносилося п’ять разів. Чекаємо, - воно має відбутися 17 травня. Чи відбудеться? 

А тим часом знам’янчани не можуть зрозуміти, чому ж у різних частинах міста ніяк не завершаться роботи з капітальних ремонтів доріг, тротуарів, житлових приміщень, які розпочалися ще минулого року.

А є адреси, де ці роботи й не розпочалися саме через те, що рішенням сесії для цього не було виділено коштів. Ось лише частковий перелік таких робіт. Ще 7 листопада минулого року рішенням сесії було затверджено виділення 160 тисяч гривень для ремонту та облаштування нових автобусних зупинок на південній частині міста.. Настав рік новий, та ось біда – ніяк не можна перенести заплановану суму грошей з минулого на цей рік, бо ж сесії не відбуваються.

Така ж ситуація й із ремонтом тротуару по вулицях Соборній і Осадчого, завершенням робіт на вулиці Дмитрівській, де раніше був дорожній рух транспорту по колу, капітальними ремонтами дворових та прибудинкових  територій по вулиці Привокзальній, 7, 11, 12, завершенням капітального ремонту соціального житла для дитини-інваліда, не завершено дорожні роботи й на вулиці Партизанській. А зливова каналізація на Привокзальній площі!

Продовжити ремонтні роботи планували навесні, так, щоб після виконання земельних робіт (треба укладати нові труби, а значить, рити землю на площі), одразу ж і заасфальтувати її. Весна минає, а коштів на продовження робіт і досі не виділено.

Дорогу тут вже заасфальтували, не дочекавшись завершення робіт з реконструкції зливової каналізації… Не ходити ж людям і не їздити ж машинам по вибоїнам! …Чи по-господарськи це? Асфальтування вулиць 8 Березня, Комарова, Свободи (колишня Примакова) з нетерпінням чекають мешканці південної частини міста. Адже сусідні вулиці Назарова, Шмідта заасфальтували ще торік. Вони бачать, наскільки комфортніше стало там жити, сподіваються, що незабаром така радість і на їхніх вулицях настане. Але чи до людських проблем частині депутатів, котрі не голосують за виділення коштів для асфальтування  вулиць тільки тому, що цей округ – «неугодного» для них депутата.

Всі пропозиції міського голови щодо ремонтних робіт, покращення благоустрою міста – зводяться нанівець. Так, недоліки можна знайти у будь-чому. Але ж не треба гальмувати добрі починання!

РУЙНУВАТИ – НЕ БУДУВАТИ!

Пленарне засідання 53 сесії Знам’янської міської ради не відбувається через те, що депутати міської ради наразі переймаються не проблемою вчасного проведення ремонтних робіт у будинках, на дорогах, тротуарах, а питанням... заміни секретаря міської ради. Чому так?

Адже зовсім нещодавно роботу нинішнього секретаря вони оцінювали як найкращу у виконкомі і одностайно голосували за виділення премії цій посадовій особі, та ще й  у найвищих відсотках!

Та зазначу: руйнувати – не будувати. І довіру виборців, котрі голосували, обираючи нас, сподіваючись на нашу ефективну співпрацю і порозуміння, не повернути, якщо ми втратимо її остаточно!


Для себе, як міського голови, котрому знам’янчани висловили  величезну довіру і впевненість у тому, що місто найближчим часом дійсно відновиться, відбудується, я давно вирішив одне.

Працюватиму заради громади, заради блага людей, незважаючи на несправедливу, уїдливу і злу критику декотрих депутатів, на те, що, бажаючи підірвати мій авторитет, вони зводять різні наклепи і розповсюджують недостовірні дані. Зізнаюся чесно: я йшов на посаду  міського голови із щирим бажанням зробити Знам’янку комфортною і гарною. Такою, щоб пишалося нею не одне покоління. Так працював із самого початку, так працюю нині.

Так працюватиму й надалі. І дякую тій частині депутатів, котра мене підтримує! Це – члени місцевих організацій політичних партій : «Блок Петра ПОРОШЕНКА «Солідарність», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»,  частина депутатів «Сили людей» і частина – «Відродження». І зазначу: хотілося б, щоб депутати думали в першу чергу не за приналежність до партій, а про мешканців нашого міста і про розвиток Знам’янки.

 Дякую всім  знам’янчанам, котрі розуміють і вірять в мене!

міський голова Сергій Філіпенко
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень