Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нарада з керівниками та головними бухгалтерами бюджетних установ

Дата: 22.08.2018 08:27
Кількість переглядів: 571

Фото без опису16 липня поточного року міським головою Філіпенком Сергієм Івановичем в присутності першого заступника міського голови Загородньої В.Г., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника міськфінуправління Лихоти Г.В., за участю заступника начальника міськфінуправління Лепетко О.М. було проведено нараду з керівниками та бухгалтерами бюджетних установ міста.

На нараді обговорювались слідуючі питання : забезпечення своєчасного та цільового використання бюджетних коштів; виконання міського бюджету за І півріччя 2018 року; забезпечення підготовки проектів рішень сесій по уточненню міського бюджету; підготовка бюджетних установ та закладів до роботи в осінньо – зимовий період.

За результатами проведеного фінансовим управлінням аналізу виконання видаткової частини міського бюджету за січень-червень 2018 року міський голова Філіпенко Сергій Іванович акцентував увагу щодо невикористаних залишків бюджетних призначень. Керівниками бюджетних установ було надано пояснення щодо причин виникнення залишків невикористаних бюджетних призначень. Для забезпечення своєчасного та цільового використання бюджетних коштів на нараді було наголошено про необхідність проведення заходів, які забезпечують своєчасне та цільове використання бюджетних коштів, а саме: проведення процедур закупівель у системі Prozorro, заключення договорів та інше. Також керівників та головних бухгалтерів бюджетних установ зобов’язано забезпечити постійний контроль за якісним виконанням робіт, наданням послуг та дотриманням термінів виконання умов договорів виконавцями робіт, виконання запланованих на відповідний період робіт.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник міськфінуправління Лихота Г.В. проінформувала про виконання міського бюджету за І півріччя 2018 року і наголосила про наступне.

Відповідно до виконання міського бюджету за І півріччя 2018 року залишки асигнувань на вказаний період, незважаючи на їх зменшення, до цього часу складають значну суму. Розпорядники бюджетних коштів повинні продовжувати максимально використовувати виділені бюджетні асигнування на відповідний період для більш результативного виконання своїх бюджетних програм.

Для забезпечення своєчасної підготовки проектів рішень сесій по уточненню міського бюджету головні розпорядники бюджетних коштів повинні не пізніше чотирьох робочих днів до закінчення терміну оприлюднення проектів рішень надавати листи до фінансового управління щодо внесення змін до видатків міського бюджету з обов’язковим обґрунтованим поясненням та уточненим розрахунком до кошторису.

Заступник начальника фінансового управління Лепетко О.М. наголосила, якщо в установі вносяться зміни до річних бюджетних призначень, розпорядники повинні обов’язково надавати уточнені розрахунки до кошторисів по загальному та спеціальному фондах.  Також звернуто увагу головних розпорядників бюджетних коштів на необхідність проведення аналізу власних надходжень спеціального фонду та при необхідності привести планові показники у відповідність.

Також на нараді було обговорено питання підготовки до опалювального сезону. Головні розпорядники бюджетних коштів повинні на постійному контролі тримати хід проведення тендерних процедур по закупівлі газу, вугілля та пілетів для бюджетних установ, а також своєчасно проводити планові навчання відповідальних за газо- та електрообладнання. Акцентовано увагу на очікуване підвищення цін на енергоносії, тому залишається актуальним питання щодо економного витрачання коштів на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень