Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нарада з головами квартальних комітетів міста

Дата: 12.04.2018 08:24
Кількість переглядів: 644

Під головуванням міського голови Сергія Івановича Філіпенка, за участі секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко відбулася нарада з членами органів самоорганізації населення нашого міста – головами квартальних комітетів міста.

Аналізуючи свою роботу, роботу виконавчого комітету та виконавчих органів Знам’янської міської ради за 2017 рік Сергій Іванович зупинився на основних досягненнях. Його доповідь супроводжувалася діаграмами про виконання завдань у різних галузях у порівнянні з попередніми роками. Було відзначено, що минулого року виконано  значний обсяг робіт у комунальному господарстві, закладах культури та освіти тощо.

Сергій Іванович звернувся до присутніх голів квартальних комітетів та запропонував побудувати роботу у формі діалогу. Присутні звернулися із різними запитанням, що стосуються, як виконання запланованих робіт, в основному в галузі житлово-комунального господарства, так і продовження робіт на об’єктах, де роботи виконувались у 2017 році. Міський голова відповідаючи на запитання присутніх відмітив, що в першу чергу повинно бути повністю забезпечено фінансування захищених статей видатків (заробітна плата, енергоносії, паливно-мастильні матеріали). Наголосив на тому, що проектом рішення про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік, що пропонується розглянути у квітні, також передбачено фінансування тих об’єктів, на які у 2017 році були заплановані кошти, але через складні погодні умови чи обмежені терміни виконання не були використані. Сергій Іванович відмітив, що фінансування по цих об’єктах буде можливим тільки у разі його підтримки депутатами та затвердження відповідного рішення міської ради, також за зазначив, що даний проект виноситься на сесію міської ради вже втретє, попередні два рази не набрав необхідної кількості голосів депутатів.

Секретар міської ради Клименко Наталія Миколаївна повідомила присутнім про те, що міською радою у 2018 році передбачено виплату головам квартальних комітетів щорічної одноразової матеріальної допомоги у розмірі 1080 грн. Наталія Миколаївна звернулася з проханням до голів квартальних комітетів щодо надання до відділу забезпечення діяльності міської ради документів, необхідних для отримання даної допомоги. Також, для оформлення посвідчення керівника органу самоорганізації населення міста, голови квартальних комітетів повинні принести фото.

Міський голова звернувся до присутніх із запитанням щодо того, чи потрібні у нашому місті автобусні перевезення? На яке присутні майже одноголосно відповіли – «Потрібні». Сергій Іванович запропонував присутнім надавати свої пропозиції по даному питанню. Наголосив на тому, що наразі виконавчим комітетом направлено листи до 8 перевізників м. Кропивницького  з пропозиціями щодо тимчасового, до проведення конкурсу на перевезення пасажирів, забезпечення перевезень пасажирів по місту Знам’янка. В департамент інфраструктури та промисловості Кіровоградської облдержадміністрації та Асоціацію міст України направлені листи з проханням посприяти у пошуку тимчасових перевізників, до проведення конкурсу з перевезення пасажирів, для забезпечення перевезення пасажирів по місту. Але наразі відповіді поки що не отримали.

Міський голова навів приклад м. Олександрії, де пройшли громадські слухання по автоперевезенням. Відмітив про пасивність громадян у вирішенні даного питання ( на слуханням були присутні всього 58 мешканців).

Головний спеціаліст відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі Грінченко О.В. проінформувала присутніх про те, що  відповідно до затвердженої Методики, розрахунок тарифу на міських автобусних маршрутах проводиться від однієї поїздки, приміського – від протяжності ( км). Повідомила про складові, які беруться в розрахунок тарифу.

До присутніх звернувся директор ПП «Орбіта» О.Анкундінов, який наголосив, що тариф є необґрунтованим – з моменту його розрахунку підвищилася заробітна плата, вартість ПММ тощо. Погодився з необхідністю запровадження більш дієвого контролю за виконанням своїх обов’язків з боку кондукторів.

Депутатка міської ради Тишкевич Наталя Миколаївна повідомила присутніх про: роботу ТКК, яку вона очолювала; висновки в комісії та пропозиції щодо організації перевезень в місті. Висловила свою особисту думку про необхідність проведення конкурсу на нових умовах.

Міський голова відмітив, що не можна руйнувати те, що є, не маючи впевненості у будівництві нового.  Наразі альтернативи діючим перевізникам немає. Наголосив на тому, що слід приймати виважені рішення. Міський бюджет не дає можливості створити комунальний автопарк.

Постика Сергій Миколайович пояснив присутнім, що рух автобусних маршрутів №№2,3,7 було призупинено у зв’язку з їх нерентабельністю. А здійснювати оплату за неповні рейси неможливо (якщо запровадити тільки по 2 ранкових та вечірніх рейси).

Голови квартальних комітетів обговорили дане питання, висловили свої зауваження та пропозиції з даного питання. Голова квартального комітету №25 Сімаков Ігор Іванович подякував від себе особисто та багатьох мешканців міста за ті зміни, що відбуваються протягом часу, коли міським головою працює Філіпенко Сергій Іванович.

Сергій Іванович, у свою чергу, подякував присутнім за їх нелегку, але таку вкрай необхідну працю на громадських засадах. 
Протокол наради, із узагальненими пропозиціями присутніх, передано на розгляд відповідальних виконавців.

На нараді також були присутні та прийняли участь у обговоренні питань порядку денного: перший заступник міського голови В.Загородня, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник фінансового управління Г.Лихота, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету І.Ратушна, голови квартальних комітетів міста, депутати міської ради С.Каратєєв, І.Зіньковська, О.Озеряний, І.Грінченко, Н.Тишкевич, С.Постика, керівник ПП «Орбіта» О.Анкундинов, начальник та головний спеціаліст відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі І.Кузіна та О.Грінченко, представники засобів масової інформації. 

    Начальник відділу 
    забезпечення діяльності
      міської ради Біліченко Н.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень