Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Пам'ять і вдячність: 33 роки Чорнобильської трагедії

Дата: 02.05.2019 08:24
Кількість переглядів: 490

25 квітня працівниками міського краєзнавчого музею організовано проведення  уроку пам'яті "Пам'ять і вдячність: 33 роки Чорнобильської трагедії" на базі Знам'янського професійного ліцею. У заході взяли участь студенти 11-ї групи ліцею - помічники машиніста електровоза та 13-ї групи - провідники пасажирських вагонів. 

Перед студентами виступив учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, колишній викладач фізичного виховання у ліцеї, тоді ще ПТУ-12, один з фундаторів і багаторічний керівник знам'янської організації "Союз Чорнобиль. Україна" -  С.В.Кураєв. 

Він просто і з жорсткими подробицями розповів про боротьбу з атомним велетнем, про своїх товаришів, учасників ліквідації, які були в числі  600 знам'янчан і жителів району, направлених до Чорнобильської зони лиха.

Майбутні залізничники подивилися відеофільм "Чорнобиль. Загублений світ", створений українськими кінодокументалістами у 2011 році до 25-ї річниці трагедії, ознайомилися з виставкою світлин зі скарбниці музею - фото наших земляків.

Закінчилася зустріч хвилиною пам'яті. Небо над нами блакитне, а не сріблясте, і воно не тріщить, як фольга, як над Прип'яттю у 1986 році. Ми не живемо на отруєній землі.

Згадаймо! Подякуємо!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень