Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Сергій Коваленко: При створенні ОТГ обласна влада керується виключно принципом добровільності

Дата: 25.05.2018 08:24
Кількість переглядів: 532

Фото без опису22 травня 2018 року у Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування за участі першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбувся семінар на тему: «Фінансова спроможність потенційної громади: від теорії до практики».

Під час спілкування з учасниками семінару Сергій Коваленко відзначив, що створенню об’єднаних територіальних громад на Кіровоградщині приділяється значна увага, але у цьому питанні влада керується виключно принципом добровільності. – Це той напрямок, по якому ми маємо йти не революційним, а еволюційним шляхом.

Процес створення ОТГ не такий швидкий, але він триває, і з кожним роком усе більше громад виявляють бажання об’єднуватися. Так, якщо у 2015-му році на Кіровоградщині було створено лише 2 ОТГ, то на сьогодні таких громад вже 13, і до кінця року їх кількість має ще зрости, – зазначив Сергій Коваленко.

На семінар до Кропивницького завітали представники ОТГ і територіальних громад із Дніпропетровської, Полтавської та Миколаївської областей, у яких перші вибори відбудуться у 2018-му році або тих, що перебувають у процесі об’єднання.

Семінар триватиме до 23 травня. Програмою також передбачено візит учасників семінару до Помічнянської та Соколівської ОТГ, де вони зустрінуться із головами цих територіальних громад, а також оглянуть місцеві об’єкти соціальної інфраструктури. За словами директора обласного Центру розвитку місцевого самоврядування Олега Яременка, головною метою таких зустрічей є підтримка добровільного об’єднання громад та обмін досвідом між діючими ОТГ та громадами, що знаходяться у процесі об’єднання.


Джерело: сайт Кіровоградської ОДА
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень