Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Держпродспоживслужба

18 Червня, 2024 р., 11:41
З початку 2024 року в Україні зареєстровано 24 випадки ботулізму з 27 постраждалими, серед яких один летальний. За аналогічний період 2023 року зареєстровано 24 випадки ботулізму з 29 постраждалими, летальних випадків не було. Захворювання пов’язані із вживанням їжі домашнього виготовлення: м’ясної та овочевої консервації, ковбаси, а також риби, рибної продукції невідомого походження, в’яленої риби, придбаної у місці стихійної торгівлі.
31 Травня, 2024 р., 09:10
У літній період частішають випадки спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції такі як сальмонела, кишкова паличка, ротавіруси тощо.
31 Травня, 2024 р., 09:01
У разі ведення бойових дій, поширення збудників може статися внаслідок використання противником біологічної зброї, а також здійснення біотерористичних актів. При надзвичайних ситуаціях може зростати захворюваність населення на інфекційні хвороби.
23 Травня, 2024 р., 15:46
У разі ведення бойових дій, поширення збудників може статися внаслідок використання противником біологічної зброї, а також здійснення біотерористичних актів. При надзвичайних ситуаціях може зростати захворюваність населення на інфекційні хвороби. 
23 Травня, 2024 р., 13:12
Під час проведення весняних ветеринарних обробок та досліджень тварин, що належать особистим селянським господарствам району, періодично діагностують інфекційні хвороби, одна з яких - лейкоз великої рогатої худоби.
18 Квітня, 2024 р., 11:25
Із настанням весняно-літнього періоду в рази зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування. Стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених статтями 160 та 164 Кодексу України про адміністративні порушення «Торгівля з рук у невстановлених місцях» та «Порушення правил підприємницької діяльності». Тому на території України заборонено здійснювати торгівлю в невстановлених місцях. Та, не зважаючи на це, щоденно ми можемо спостерігати за стихійними ринками у різних місцях на території Кропивницького району.
26 Березня, 2024 р., 16:50
Закони України «Про пестициди і агрохімікати», «Про захист рослин», «Про охорону праці», Правила  охорони праці у сільськогосподарському виробництві, ДСанПіН 8.8.1.2.001-98 Державні санітарні правила «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві»  
25 Березня, 2024 р., 14:20
Усі заходи реформи системи харчування в закладах освіти повинні забезпечити повноцінне, збалансоване, безпечне харчування дітей та підвищувати імунний захист дитячого організму від впливу навколишнього середовища, що в кінцевому результаті безпосередньо вплине на здоров'я суспільства.
25 Березня, 2024 р., 14:18
Щороку навесні із настанням тепла і пробудженням рослин активізуються іксодові кліщі. Вони з’являються вже при температурі +8°С. Кліщі небезпечні з квітня по листопад, а найбільш активні з квітня по червень та в серпні-вересні. Зустріти кліщів можна всюди: в лісі, парку, сквері та на газонах. Найчастіше вони сидять у траві та можуть нападати на людей та тварин в будь-якій стадії розвитку.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень