Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста

Дата: 16.04.2018 16:47
Кількість переглядів: 657

Фото без описуПід головуванням голови комісії Н.Данасієнко, за участі міського голови С.Філіпенка та секретаря міської ради Н.Клименко, відбулося засідання постійної комісії  з питань бюджету та економічного розвитку міста під час якого депутати розглянули проекти рішень, що стосуються профілю роботи комісії та виносяться на розгляд чергової сесії міської ради. 

На початку роботи члени комісії заслухали інформації головних розпорядників бюджетних коштів щодо стану розгляду висновків та рекомендацій комісії від 11.04.18 р.

Заступник міського голови-начальник фінансового управління Г.Лихота поінформувала присутніх про те, що проект рішення міської ради  «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року № 1259 «Про міський бюджет на 2018 рік»» сформовано відповідно до чинного законодавства та подання головних розпорядників бюджетних коштів.  Галина Вікторівна відповіла на запитання присутніх. За попередніми розрахунками, сума коштів недостатніх для повного забезпечення фінансування заробітної плати по галузі «Охорона здоров’я» становить біля 8,5 млн. грн. Після затвердження нового штатного розпису міської лікарні,  сума буде відкоригована з врахуванням затверджених ставок та фактично працюючих працівників. Виділення коштів на незахищені статті видатків іншим розпорядникам коштів неможливо до повного забезпечення фінансування захищених статей видатків по галузі «Охорона здоров’я». Наразі направлено листи до обласної адміністрації та обласної ради з проханням виділити додаткове фінансування для міської лікарні.

Фото без описуПід час обговорення фінансування галузі «Житлово-комунальне господарство», міським головою було наголошено на тому, що кошти на управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства пропонується виділити та спрямувати на ті об’єкти, фінансування яких передбачалося  ще у 2017 році, але через складні погодні умови чи обмежені терміни виконання не були використані, та по яким проведено публічні закупівлі.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюк додатково відзначив, що наразі управлінням містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства вже затверджений та оприлюднений план закупівель на 2018 року і тому використання коштів на незавершені об’єкти 2017 року можливо тільки за умови їх додаткового виділення.

Депутати ознайомилися з висновком постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища  від 13.04.18 р. з даного питання.

Головний спеціаліст відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі О.Грінченко поінформувала присутніх про основні показники фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств міста за 2017 рік. Ольга Вікторівна відмітила, що всі три комунальні підприємства закінчили 2017 рік з прибутком. Керівник комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» О.Чернявський відповів на запитання присутніх, що стосувалися: використання коштів, що надавалися з міського бюджету, як фінансова підтримка підприємству; сум виконаних робіт за кошти міського бюджету; кадрового забезпечення підприємства; переходу на нову форму управління багатоквартирними житловими будинками; претензійної роботи з боржниками тощо.

Начальник управління соціального захисту населення А.Волошина поінформувала присутніх про хід  виконання у 2017 році Міської програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2016-2020 роки та Міської програми збереження історичної пам’яті про Перемогу у Другій світовій  війні на 2011-2020 роки. З метою визначення порядку надання значної матеріальної допомоги громадянам на лікування до розгляду також було запропоновано відповідний проект рішення щодо затвердження  Положення, яке врегульовувало б дане питання. 

Члени постійної комісії розглянули доопрацьований проект рішення міської ради «Про  стан виконання Програми фінансового забезпечення відзначення визначних подій у місті Знам’янка  за  2017 рік»  та погодили винести його на розгляд міської ради.
Секретар міської ради Н.Клименко повідомила присутніх про необхідність  створення Координаційної ради по впровадженню та реалізації Громадського бюджету міста Знам’янка та затвердження її складу. Даний проект рішення підготовлено та винесено на сесію, запропонований для розгляду та затвердження.

Під час розгляду питання «Про встановлення розміру щомісячного преміювання міському голові на ІІ квартал 2018 року» депутати обговорили кожен  з показників преміювання, висловили окремі думки щодо стану їх виконання у першому кварталі.
За результатами роботи, комісія надала свої висновки та рекомендації. 

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради Н.Данасієнко, А.Мороз, Н.Тесленко, М.Терновий, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів С.Гребенюк, заступник міського голови – начальник фінансового управління Г.Лихота, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, керівник комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» О.Чернявський, представники засобів масової інформації.

З ходом проведення засідань постійних комісій ради, причинами відсутності депутатів на них,  змістом висновків та рекомендацій постійних комісій, кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».


Начальник відділу забезпечення діяльності 
 міської ради   Біліченко Н.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень