Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На місцях зростає кількість тих, хто готовий скористатися можливостями децентралізації

Дата: 30.05.2018 13:44
Кількість переглядів: 598

Фото без опису34 об’єднані територіальні  громади (ОТГ) очікують рішення Центральної виборчої комісії про призначення перших місцевих виборів. Ці ОТГ сформували 158 місцевих рад, на  території яких проживає близько півмільйона людей. Про це повідомили в Мінрегіоні, оперуючи даними обласних державних адміністрацій станом на 25 травня.

Щодо 9 ОТГ (29 місцевих рад, 75 тисяч населення) обласні державні адміністрації готують відповідне звернення до ЦВК.

Ще 22 ОТГ (101 місцева рада, 219 тисяч населення) очікують висновку обласних державних адміністрацій про відповідність чинному законодавству рішень про об’єднання.

У Мінрегіоні наголошують на важливості дотримання законодавчих термінів надання таких висновків – 10 робочих днів.
115 місцевих рад на сьогодні перебувають на стадії прийняття остаточного рішення про об’єднання. Вони планують сформувати 29 ОТГ (233 тисячі населення).

А 14 місцевих рад (105 тисяч населення) прийняли рішення про приєднання до вже діючих об’єднаних територіальних рад. Зараз вони очікують рішення ЦВК про призначення на їх території додаткових виборів до рад ОТГ після приєднання.

Нагадаємо, 12 травня Мінрегіон оприлюднив нові дані Моніторингу процесу децентралізації та

реформування місцевого самоврядування. Нововведенням у дослідженні реалізації завдань реформи стала результативність роботи областей у формуванні об’єднаних територіальних громад  саме за кількісним показником населення, яке проживає в ОТГ, у співвідношенні до загальної кількості населення області. Такий індикатор чіткіше відображає реальний стан формування спроможних громад в області і наглядно показує кількість громадян, які змогли скористатися результатами реформи.

Джерело:
Прес-центр ініціативи «Децентралізація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень