Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Новини

12 Грудня, 2022 р., 10:00
Протягом січня-листопада 2022 року за направленням центрів зайнятості області професійне навчання проходили 50 осіб з інвалідністю з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база 13 підприємств області та 4 закладів освіти.
12 Грудня, 2022 р., 08:17
Роботодавці Кіровоградщини подали до бази обласного центру зайнятості вакансії для інженерів. Зокрема, робота у сфері інженерії є за різними напрямами:
02 Грудня, 2022 р., 15:45
Критерії підбору підходящої роботи визначені статтею 46 Закону України «Про зайнятість населення» https://cutt.ly/tMCzKin. Під час дії воєнного стану застосовуються критерії, визначені прикінцевими положеннями цього Закону.
02 Грудня, 2022 р., 14:12
Так, змінився. Ці зміни викликані набранням з 15 жовтня 2022 року чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном». Цим Законом, серед іншого, внесені зміни до статті 42-2 Закону України «Про зайнятість населення» (викладена в новій редакції). Частина 1 її визначає перелік документів, що подається для отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі - іноземці).
02 Грудня, 2022 р., 13:05
Процедурні питання взаємодії роботодавців та обласного центру зайнятості (далі - ОЦЗ) у сфері видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства регулюються нормами Закону України «Про зайнятість населення» (далі – Закон, із змінами, у тому числі внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном»).
02 Грудня, 2022 р., 12:00
Так, змінилась. Відповідно до норми частини 1 статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» https://cutt.ly/rMCQyjk право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу мають застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж сім місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Якщо страховий стаж складає менше 7 місяців, допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі.
02 Грудня, 2022 р., 10:07
Державна служба зайнятості у партнерстві з експертною платформою Career Hub Центру «Розвиток КСВ» проводить анонімне опитування щодо професій, які будуть важливими після перемоги!
02 Грудня, 2022 р., 10:00
Так, може. Законом України «Про зайнятість населення» https://cutt.ly/eMCxLG0 передбачена можливість прийняття як позитивних рішень щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, так і негативних. Водночас  рішення про відмову у видачі дозволу має містити перелік та опис підстав (обґрунтування) для відмови. Відмова у видачі дозволу з підстав, не передбачених статтею 42-9 вказаного Закону, не допускається.
02 Грудня, 2022 р., 09:38
Правові підстави для скасування дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі - іноземці) визначені у частині 2 статті 42-10 Закону України «Про зайнятість населення» https://cutt.ly/nM1105Y

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень