Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася зустріч з дітьми загиблих військовослужбовців та їх рідними присвячена Дню захисту дітей

Дата: 05.06.2023 11:43
Кількість переглядів: 127

Фото без описуВже традиційно в Знам’янській громаді до Міжнародного дня захисту дітей відбулася зустріч з дітьми загиблих військовослужбовців та їх рідними.

До участі у заході долучилися керуючий справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради Лілія Меренкова, голова Громадської організації родин загиблих «Єдина Родина Знам’янщини» Анатолій Голіков, настоятель релігійної громади парафії Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької церкви отець Іван.

«Ваші батьки стали Героями, захищаючи кордони державки, де найдорожчими для них були ви, діти. Зараз вони захищають вас з неба, а ми намагаємося підбадьорити і підтримати вас тут. Будьте міцними і сильними духом, любі діти! Я дуже хочу, щоб ви впевнено йшли по життю. Ви творчі та талановиті, перед вами відкриті всі дороги, вірте у себе – і все вдасться», - зазначила Лілія Іванівна.

Дітям загиблих воїнів вручили іменні срібні кулони-обереги «Батьківське серце». Це – шматочок срібла у вигляді серця, обрамлений терновим вінком з краплинкою крові, - не прикраса і не медаль, це – оберіг. Його створили, щоб кожна дитина полеглого героя поряд із хрестиком носила частинку батьківського серця. На зворотному боці кулона нанесено прізвище, ім’я та додається іменне посвідчення. 

Ініціаторами акції стали активісти громадської спілки «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове Братерство України». З цією ініціативою представники спілки об’їхали багато куточків України. Саме 1 червня до нашої громади завітали голова обласної громадської організації, заступник командира з проєкту «Батьківське серце» Олена Степанюк, командир полку «Бойове Братерство України» Микола Джоган зі своїм заступником Володимиром Іванченком, в.о. начальника штаба полку «Бойове братерство України» Валентин Чернишов, заступник командира військово-цивільного об’єднання  «Бойове Братерство України» Сапронов Олег, заступник командира з національно-патріотичного виховання полку «Бойове Братерство України» Лещик Сергій.

Така подія відбувається в громаді не вперше. Цього разу було вручено 25 таких кулонів. До того ж, всі дітки загиблих Героїв отримали подарунки від міської влади, настоятеля релігійної громади парафії Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької церкви о.Івана та незабутні емоції від казкового сюрпризу, який підготувала  ГО «Енергія молоді» (голова Віталій Зайченко).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень