Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Створена робоча група з контролю за ціновою ситуацією на основні продовольчі товари, лікарські засоби та пальне

Дата: 18.03.2022 14:13
Кількість переглядів: 709

Фото без описуВідповідно до розпорядження Знам’янського міського голови Володимира Сокирка від 16 березня 2022 року №31  «Про створення робочої групи з контролю за ціновою ситуацією на основні продовольчі товари, лікарські засоби та пальне»  створена робоча група з контролю за ціновою ситуацією на основні продовольчі товари, лікарські засоби та пальне. 

До складу робочої групи включені представники Знам’янського  управління  ГУ Держпродспоживслужби; відділу поліції №1 (м.Знам’янка) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області; відділу економічного розвитку, підприємництва, промисловості та торгівлі; юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради. 

Під час проведення перевірок робочою групою  перевіряється дотримання вимог  Постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)”, якою визначено, що на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”, обласні військові адміністрації разом з Національною поліцією, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками забезпечують контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на такі товари: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква, картопля, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне, газ скраплений для автомобілів.”.

Зазначаємо, що торгівельна надбавка на зазначені соціально значущі продукти застосовується в розмірі не більше 10 відсотків оптово-відпускної ціни .

У разі порушення вищевказаних вимог  суб’єкти господарювання  притягуються до відповідальності. 

Продовольчі товари основної групи (крупи, борошно, макаронні вироби, олія, хліб та хлібобулочні вироби ) в торгівельну мережу завозяться постійно в невеликій кількості. Зростання роздрібних цін на цю групу товарів становить біля 3,5 %.
Щоденно здійснюється моніторинг наявних у торгівельних мережах продовольчих запасів та інших товарів першої потреби.

Відділ  економічного розвитку, підприємництва, промисловості та торгівлі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень