Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Інформація про щеплення

Дата: 08.02.2022 12:50
Кількість переглядів: 772

Фото без описуПандемія, нажаль, триває, тому навантаження на медичні заклади залишається напруженим. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності.

COVID-19 може бути дуже небезпечним для людей похилого віку
та/або з хронічними захворюваннями. Саме тому щепитися від COVID-19 — означає захистити своє життя.

Літні люди є однією з груп ризику тяжкого перебігу COVID-19 та навіть смерті. Саме тому варто щепитися якомога швидше, тим більше, що люди старшого віку належать до пріоритетних груп з вакцинації. До того ж і тим, хто контактує з людьми старшого віку, важливо вакцинуватися, щоб зменшити ймовірність зараження.

З метою пришвидшення досягнення цільових показників охоплення вакцинацією проти COVID-19 та захисту насамперед осіб похилого віку, які знаходяться в групі медичного ризику, 01 лютого 2022 року була проведена онлайн - нарада під головуванням Міністра охорони здоров’я України – Віктора ЛЯШКА, на якій було наголошено:

- проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо важливості дотримання заходів поти гострої респіраторної хвороби COVID-19, з урахуванням покращення епідеміологічної ситуації в Україні.

- про прискорення темпів вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, та виконання у повному обсязі цільових показників охоплення профілактичним щепленням проти зазначеної хвороби;

 «Для того, щоб убезпечити літніх українців від важких наслідків коронавірусної хвороби, необхідні спільні зусилля представників громад, медиків, громадських організацій, ЗМІ, місцевих лідерів думок та усіх небайдужих. Вони можуть надавати літнім людям необхідну інформацію про те, чому для них дуже важливо щепитися, чому це безпечно, де і як можна вакцинуватися, а також допомогу безпосередньо в отриманні щеплення від COVID-19», - зазначають у МОЗ.

В Знам’янському МЦПМСД наразі ведеться активна робота щодо вакцинації населення проти COVID-19 в центрі масової вакцинації та в пункті щеплення міста Знам’янка. На даний момент є в наявності у достатній кількості три вакцини, а саме: CoronaVac, Pfizer, Moderna.

Станом на 04.02.2022 року Знам’янським КНП щеплено 29359 осіб від COVID-19, із них 8163 осіб похилого віку (старших 60 років).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень