Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася стратегічна сесія із формування завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Знам’янської міської територіальної громади.

Дата: 18.01.2022 11:55
Кількість переглядів: 1007

Під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів,  голови стратегічної сесії Ліани Пересадченко за участі Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, затупника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олега Гребенюка, відбулася стратегічна сесія із формування завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Знам’янської міської територіальної громади.

На порядку денному розглядалися наступні питання:

  1. Інформування про порядок проведення підготовчих процедур для розроблення комплексного плану, обговорення напрацювань робочої групи та розгляд пропозицій, які надані фізичними та юридичними особами.
  2. Обговорення тематичних напрямків з формування завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Знам'янської міської територіальної громади

Зветаючись до присутніх Знам’янський міський голова Володимир Сокирко зазначив, що  на засіданні присутні запрошені основні зацікавлені сторони в розвитку громади визначені робочою групою відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 №926 «Про затвердження Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації». 

"На сьогоднішньому засіданні нам необхідно обговорити подальший розвиток Знам’янської міської територіальної громади. Дане обговорення відобразиться в завданні на розроблення комплексного плану нашої громади", - підкреслив очільник громади.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ліана Пересадченко  проінформувала, що розроблення комплексного плану просторового розвитку території Знам’янської міської територіальної громади виконується відповідно до статей 16, 20, 21 Закону України від 17.02.2011 №3038- VI «Про регулювання містобудівної діяльності», ст. 17 Закону України від 16.11.1992 № 2780-ХІІ «Про основи містобудування», Закону України від 20.03.2018 № 2354-ХШ «Про стратегічну екологічну оцінку», Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», Постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 №926 «Про затвердження Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації». 22 вересня 2021 року на 17 сесії 8 скликання прийнято рішення Знам'янською міською радою «Про надання дозволу на виготовлення комплексного плану просторового розвитку території Знам’янської міської територіальної громади» та було розпочато процедуру розробки завдання відповідно до постанови КМУ №926, та відповідно до розпорядження міського голови від 29.11.2021 №191 сформовано робочу групу, якою було визначено перелік основних зацікавлених сторін та тематичні напрямки для обговорення на сьогоднішньому засіданні. Також (паралельно) рішенням 19 сесії 8 скликання Знам’янської міської ради було внесено зміни до рішення 17 сесії 8 скликання з додаванням пропозицій щодо переліку та значень індикаторів календарного плану із складання завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території Знам’янської міської територіальної громади. Відповідно до вимог постанови КМУ №926 міською радою було направлено листи в Кіровоградську облдержадміністрацію щодо отримання державних та регіональних інтересів, а також в суміжні з нашою територіальні громади Дмитрівську та Суботську для врахування їх інтересів при розроблені завдання, в результаті отримано відповідні листи. 

"На сьогоднішній день на стратегічній сесії нам необхідно обговорити тематичні напрямки для формування завдання на розроблення комплексного плану. Для формування завдання пріоритетними та основними напрямками визначено по населеним пунктам, а саме: «Петрове-Новоолександрівка-Сокільники», «Знам'янка Друга-Водяне» та «місто Знам’янка», та проведено роботу з напрацювання окремо по кожному напрямку по галузям" - підкреслила Ліана Володимирівна.

На завершення засідання присутні обговорили пропозиції, які будуть враховані при формуванні завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку території  Знам’янської територіальної громади.

З протоколом стратегічної сесії знайомтесь тут 
Відео запис стратегічної сесії переглядайте тут

Коментувати можна на офіційній сторінці Знам’янської міської ради, перейшовши за посиланням https://www.facebook.com/groups/znamrada/posts/1375202982929681/

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень