Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Результати конкурсу проєктів соціальної дії

Дата: 23.08.2021 13:00
Кількість переглядів: 2085

Фото без описуЗнам’янська міська рада повідомляє, що за результатами конкурсу проєктів соціальної дії серед жителів громади, який проходив за підтримки фонду "Об'єднання" та Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в Україні підтримано 4 проєкти загальною вартістю 263 844,0 грн.

В рамках проєкту на території громади проводилися дослідження громадської думки щодо наявних проблем та перспектив розвитку Знам'янської міської територіальної громади. На основі результатів досліджень, були сформовані пріоритетні напрямки, та оголошені конкурси проєктів соціальної дії серед місцевих жителів.

На конкурс було подано 6 проєктів від громадських організацій та ініціативних груп. Члени конкурсної комісії оцінювали проєкти за наступними критеріями: чіткість визначення мети, результатів та стратегії; відповідність пріоритетам та критеріям конкурсу; обґрунтованість бюджету; вплив; сталість проекту; залучена аудиторія.

Важливо зауважити, що в громаді проєкти підтримуються співфінансуванням: половину коштів на проєкти виділяє Знам'янська міська територіальна громада і половину надає Фонд “Об’єднання” за підтримки МЗС Чеської Республіки. Крім того, кожен із підтриманих проєктів ще додатково залучає ресурси та фінансування ініціатив від локальних партнерів. Загальна сума додатково залучених ресурсів команд проєктів-переможців складає 63950,0 грн.

Перелік проєктів, які здобули перемогу:

  • Зелена зона відпочинку «ЮБК»: Проєкт націлений на облаштування зеленої зони відпочинку для знам’янчан та жителів Знам’янської МТГ. Створення майданчика для гри в пляжний волейбол. Облаштування під’їзду для людей з інвалідністю до берегової зони водойми «Копанка».
  • Велошлях: Встановлення велопарковок та лавочок для сидіння в двох локаціях на території смт. Знам’янка. Організація велопробігу до урочистого відкриття. Все це є мінімально необхідною інфраструктурою громади, яка сприяє поширенню серед населення альтернативного способу пересування та відпочинку, який до того ж є екологічно чистим.
  • Громадський простір «АртВулик»: Облаштування міської зони відпочинку для культурного дозвілля та регулярного проведення заходів громадськими організаціями в центральному парку на свіжому повітрі біля приміщення, де знаходяться офіси громадських організацій «АртВулик» за адресою: м. Знам’янка, вул. Михайла Грушевського, 11.
  • Майданчик «Дитяча мрія»: Облаштування території та встановлення дитячого майданчика для дозвілля дітей, створення простору для розвитку громадського спілкування у віддаленому куточку (с.Суслово) старостинського округу в с. Петрове Знам’янської міської територіальної громади з урочистим відкриттям.

Всі проєкти будуть реалізовані до середини жовтня 2021, вони короткострокові в реалізації але мають довгостроковий вплив на громаду. Кожен проєкт буде реалізовано в поєднанні зусиль громадськості та влади – це головна ціль проєкту адже вагомі перетворення в громадах реалізуються лише у співпраці громадян, громадських організацій та влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень