Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До уваги суб’єктів господарювання!

Дата: 04.06.2021 10:11
Кількість переглядів: 999

Фото без описуЗгідно з даними Головного управління статистики в області індекс споживчих цін у квітні 2021 року (до грудня 2020 року) становив 106,2%, і є вищим від середнього в Україні, (по Україні – 104,8%).  Індекс споживчих цін на продукти харчування – 107,0% (Україна – 107,3%). Найбільше зростання цін зафіксовано на олію (37,9%), цукор (20,8%), овочі (12,7%), яйця (11,6%), хліб та хлібопродукти (7,7%), фрукти (7,3%), м'ясо та м’ясопродукти (4,5%), рибу та рибопродукти (3,5%).

За рівнем середніх роздрібних цін на окремі продовольчі товари у квітні 2021 року (за даними моніторингу цін Держстату України) область посідає 24 місце – на філе куряче, 22 місце – на молоко пастеризоване, 21 місце – на картоплю, 17 місце – на олію соняшникову, 16 місце – на хліб в/г та на м'ясо свинини.

З огляду на вищезазначене та з метою забезпечення соціально незахищених верств населення продовольчими товарами першої необхідності за доступними цінами просимо місцевих виробників продовольчих товарів та суб’єктів підприємництва у сфері торгівлі, які здійснюють діяльність на території Знам’янської міської територіальної громади, збільшити обсяги поставок у торговельну мережу соціально значущих продовольчих товарів належної якості за мінімальними оптово-відпускними цінами та застосовувати мінімальні торговельні надбавки.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі продовольчими товарами, лікарськими препаратами та виробами медичного призначення щодо дотримання норм постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення».

Також звертаємо увагу, що набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 29 березня 2021 року №450 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року №341», якою доповнено Перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість, а саме бензинами марки А-92, А-95 та дизельним пальним. Таким чином, запроваджено декларування зміни роздрібних цін на бензини марки А-92 та А-95 і дизельне пальне, яке здійснюється суб’єктом господарювання щодо об’єкта (закладу) роздрібної торгівлі у разі збільшення роздрібної ціни товару на 1 відсоток і більше порівняно з роздрібною ціною на момент декларування за 20 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування.

Ознайомитися з Інструкцією декларування цін можна на офіційному сайті Держпродспоживслужби України у розділі «Декларування роздрібних цін» рубрики «Контроль у сфері ціноутворення».

Також декларування зміни роздрібних цін на товари доступно через онлайн-сервіс «Дія».


Відділ економічного розвитку, підприємництва,
промисловості та торгівлі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень