Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чорнобиль не має минулого часу

Дата: 26.04.2021 08:31
Кількість переглядів: 1158

Фото без опису26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. Майже в центрі Європи сталася аварія, яку обгрунтовано вважають в світі техногенною і екологічною катастрофою. Ось уже 35 років ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров'ю мільйонів українців. Наслідки Чорнобильської  трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління. 

«… Третій Ангел просурмив і впала з неба велика зірка, що горіла, немов світильник. І впала на третину рік і на джерела вод. Ім’я цієї зірки – полинь. І третина вод стала полином. І багато людей вмерли  від  вод, тому що вони гіркими стали…»

Щоб згадати про трагедію віку – вибух на ЧАЕС, поглибити знання учнів про неї, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров'я населення, розповісти про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, бібліотекар дит.відділу бібліотеки-філії №3 провела екологічний бумеранг «Чорнобиль не має минулого часу» для учнів 8-В класу НВК «Знам'янська ЗШ І-ІІІступенів №3-гімназія».

Фото без описуВ бібліотеці було організовано  книжкову викладку «Художнє слово пам'ять береже», де представлені  документальні матеріали та художні твори, що розповідають про страшні квітневі дні далекого 86-го року, про перших, хто вступив у бій з невидимим ворогом, про учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, про їх мужність та відвагу, самопожертву і героїзм, який вони проявили заради майбутнього своїх рідних, всієї неньки України.

Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Зннам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень