Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У Знам’янці запрацювали ялинкові базари

Дата: 17.12.2020 11:25
Кількість переглядів: 1262

Фото без описуНовий рік – це, мабуть, єдине свято, яке протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яке знають, люблять і яке з нетерпінням чекають люди. Але ж у Новий рік можливо все, чи не так? 

Ялинка – це обов’язковий атрибут новорічних та різдвяних свят. Важко уявити зимові свята без красиво прикрашеної зеленої, пишної красуні. Кожна сім'я традиційно прикрашає свою оселю ялинкою чи сосною. Всім здається, що ялинка повинна бути саме живою, щоб яскравіше передавати атмосферу свята.

Нажаль, досить часто люди ідуть на протиправні дії, незаконно рубаючи хвойні дерева. Вони не усвідомлюють, що заради короткочасної втіхи завдають шкоди навколишньому природному середовищу. Що ж стосується дотримання традиції святкування Нового Року, то для цих потреб вирощуються ялинки на спеціальних плантаціях. Тому з метою запобігання незаконним вирубкам новорічних ялинок та контролю за збутом, всі без виключення новорічні ялинки повинні бути обов`язково марковані пластиковою биркою зі штрих-кодом та спеціальним засобом кріплення бирки до стовбура ялинки. Перевірити законність походження ялинки можна на сайті ukrforest.com, ввівши номер із  самоклейної етикетки або бирки, яка прикріплена до ялинки.

Особи, винні у незаконній рубці новорічних ялин, притягуються до адміністративної відповідальності. Крім того, лісопорушник відшкодовує шкоду, заподіяну лісовому господарству. Вона залежить від діаметра пенька і починається  з 399 гривень.

Як і в попередні роки  Знам`янське лісництво ДП «Чорноліський лісгосп»  здійснює реалізацію новорічних ялинок в залежності від її висоти, а саме : 

до 1 м. – 87 грн.;
від 1 м. до 1,5 м. – 96 грн.;
від 1,5 м. до 2,0  м. – 111 грн.

Мешканці міста можуть купувати ялинки за адресою:
- м. Знам’янка, провулок Станційний 11 – Знам’янське лісництво з понеділка по 
п`ятницю, в робочий час (з 8.00 до 17.00)

Традиційно організована виїзна передсвяткова торгівля новорічними ялинками на площі «Героїв Майдану» з 16 грудня 2020 року по 31 грудня 2020 року включно, де ялинки можна буде придбати на законних підставах.

Відділ економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень