Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

На Знам’янщині рятувальна служба провела клієнтам пробації інструктаж щодо дотримання правил безпеки

Дата: 16.12.2020 16:04
Кількість переглядів: 1160

Фото без опису16  грудня, в рамках співпраці Знам’янського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Кіровоградській області та 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини  м. Знам’янка, підобліковим провели інструктаж щодо дотримання правил безпеки  під час новорічних свят.

Інспектор зазначеної частини Юрій Шмалько, повідомив присутнім, що під час новорічних свят  значно посилюється використання населенням  хлопавок, петард, бенгальських вогнів, салютів, слід наголосити й на  гірляндах, які розвішуються  на ялинках, й які є потенційним джерелом займання, все перераховане підвищує ризик виникнення пожеж.

Новорічна ялинка, особливо якщо вона не штучна, а справжня, являє собою значну пожежну небезпеку. Але якщо ялинка ще й прикрашена гірляндою сумнівної якості –то біда не забариться. Втім, і штучна святкова красуня може становити небезпеку, якщо вона виготовлена з горючого матеріалу. 

Купувати будь-яку електротехнічну новорічну продукцію, в тому числі гірлянди, рекомендується у продавців, які мають документацію, що містить інформацію про пожежну небезпеку цієї продукції. Необхідно попросити  продавця документацію на придбану гірлянду, переконайтеся, що новорічна прикраса вашої ялинки безпечна. Переконайтеся, що на дану електропродукцію є сертифікат. Продаж піротехнічних виробів особам, які не досягли 18-ти річного віку, не допускається.

Фото без описуПеред використанням піротехнічного виробу уважно вивчіть вимоги безпеки і суворо дотримуйтеся інструкції. Не запускайте феєрверки, петарди та інші піротехнічні вироби, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Категорично забороняється застосування піротехнічних виробів в будь-яких приміщеннях та будинках, а також на дахах, балконах, лоджіях і виступаючих частинах фасадів будівель (споруд).

Виконання нескладних вимог безпеки при застосуванні піротехнічних виробів, новорічних гірлянд, вимог безпеки при організації та проведенні новорічних заходів, допоможе уникнути пожеж, не допустити шкоди вашому майну, здоров’ю, життю.

Щоб свято не перетворилося на лихо необхідно виконувати вимоги пожежної безпеки. Будьте уважні та обережні, адже від вас залежить не  лише ваше життя!!! 

Марина Марула,
начальник Знам’янського МРВ 
філії ДУ «Центр пробації» в
Кіровоградській області 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень