Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Робоча зустріч із заступником начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Оксаною Харченко

Дата: 02.10.2018 16:44
Кількість переглядів: 671

У Знам’янському районі та у м. Знам’янці Фото без опису02 жовтня 2018 року була проведена робоча зустріч з першим заступником голови  Знам’янської райдержадміністрації Оленою Грінчак  та першим заступником  голови Знам’янської міскої ради Валентиною Загородньою. В зустрічі брали участь начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Олена Хіміч, головний державний інспектор управління Наталія Пащенко, начальники управлінь соцзахисту Знам’янської РДА та міськвиконкому, начальники управлінь економіки Знам’янської РДА та міськвиконкому, начальник управління АПК Знам’янської РДА, представники управління ПФУ у Кіровоградській області, представники управління ДФС у Кіровоградській області та роботодавці міста та району.Фото без опису

 

На зустрічі Оксаною Харченко було роз’яснено, що Кабінет Міністрів України ініціював ухвалення і подальше втілення низки рішень, направлених на захист прав найманих працівників з огляду на дотримання умов праці та подальшого соціального захисту при досягненні пенсійного віку. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради за участі керівництва Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної служби з питань праці, Державної фіскальної служби, Державної архітектурно-будівельної інспекції, Асоціації міст та інших відомств.
Тема легалізації трудових відносин – найактуальніша на даний час. Роботодавці повинні поважати працівників та забезпечувати їх не тільки заробітною платою, а й соціальним захистом сьогодні і в майбутньому.
Одним із заходів вжиття впливу до суб’єктів підприємницької діяльності, керівників, які не оформляють трудові відносини з найманими працівниками, не виплачують заробітну плату на відповідному рівні, є діяльність районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
Громадяни, які працюють без укладання трудового договору, позбавляють себе права на соціальний захист, допомоги у разі отримання травми на виробництві, трудового стажу, пенсії, втрачають оплачувану відпустку.
За результатами інспекційних відвідувань, проведених фахівцями Управління Держпраці у Кіровоградській області, в поточному році встановлено факти використання роботодавцями найманої праці без оформлення у 48 роботодавців області відносно 142 працівників.
Мають місце непоодинокі випадки як порушення прав працівників, так і неможливості перевірити дотримання законодавства, коли інспекторів просто не допускають на підприємства (5 випадків)
Також було нагадано, що найбільша штрафна санкція передбачена за використання праці неоформлених працівників – 30 мінімальних заробітних плат за кожного такого працівника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень