Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Місце зустрічі – ОСББ

Дата: 23.04.2018 16:31
Кількість переглядів: 568

Фото без описуКвіти на підвіконні, пофарбовані поручні, чисті сходи. Так виглядають під’їзди у багатьох багатоповерхових будинках, де мешканці разом дбають про затишок не тільки у власній квартирі, а у всьому будинку загалом.

Ось так, як ви бачите на фото, виглядає будинок №8 по вулиці Гагаріна. ОСББ під назвою «Світанок – Знам’янка» тут створено нещодавно, - чотири роки тому. Але за цей невеличкий строк будинок просто перетворився: облаштували нові козирки на під’їздах,  замінили в них старі вікна, двері, частково відремонтували покрівлю, будинок освітлюється енергозберігаючими лампами. І це – ще не весь список зробленого у будинку. Свого часу ОСББ визнавали кращим за підсумками міського конкурсу «Кращий ОСББ». За кошти, отримані в нагороду в конкурсі, замінили дверні блоки в під’їздах і в підвальному приміщенні.

-Згоден, бути головою ОСББ – нелегко. Ви запитуєте, навіщо ж взявся керувати об’єднанням? – перепитує голова ОСББ «Світанок – Знам’янка» Володимир Мовчан. За декілька хвилин, поки ми розмовляли з ним, мешканці вже встигли, проходячи повз нас,  розповісти Володимиру Юрійовичу про нові проблеми в багатоповерхівці. – А як би вчинили ви, коли у будинку протягом  тридцяти років не зроблено було жодного капітального ремонту? Двері ось у цьому під’їзді трималися «на чесному слові»…Нещодавно почув розмову двох жінок із сусідньої 9-поверхівки. Казали: вони проти створення ОСББ у їхньому будинку, тому що їх обкрадатимуть. А мені люди довірили створення ОСББ і проголосували, щоб я був його головою. Спасибі, - довіряють, знають, що не обкраду! Тай що і в кого красти? У самого себе?

Фото без описуПоки розмовляли із головою ОСББ Володимиром Мовчаном, до будинку під’їхали будівельники. – Будемо облицьовувати бетонні плити нагорі будівл(міська влада обіцяла допомогти коштами), - роз’яснює голова. – А загалом, планів ще багато. Новенькі лавки, приміром, біля під’їздів облаштувати .. Ви запитуєте, наскільки є активними громадянами мешканці нашого будинку? Квартплату сплачують всі стовідсотково! І це неабиякий показник. На ці гроші й замовляємо ремонтні роботи. А ось на суботник не всі виходять. Розуміємо: молоді – на роботі.

Тож, біля будинку працюють здебільшого пенсіонери «у віці». Користуючись нагодою, хочу нашим активістам подякувати за їхню роботу. Це – Олені Капловухій, Равидан Кравченко, Галині Гончаренко, Ользі Гавчук, Марині Поляковій, Ользі Сайфутдіновій і, зрозуміло, моїй дружині Валентині Мовчан!

УМА та ЖКГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень