Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення

Дата: 21.07.2020 14:27
Кількість переглядів: 1432

Під головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Володимира Мацка,  за участі секретаря міської ради Наталії Клименко, відбулося засідання зазначеної постійної комісії.

Присутні члени комісій розглянули питання, що винесені на розгляд сесії міської ради ( крім питань регулювання земельних відносин) та додаткові питання, що стосуються профілю роботи комісії.

Під час обговорення проектів рішень міської ради щодо оренди майна комунальної власності, а саме: приміщень, що перебувають на балансі КНП «Знам’янська  міська  лікарня  імені А.В. Лисенка» Знам’янської міської ради депутатами було піднято питання необхідності визначення остаточних місць розташування відділень в лікувальній установі (адміністративних, допоміжних приміщень тощо).

Під час розгляду питання затвердження Програми профілактики рецидивної злочинності та правопорушень у м. Знам’янка на 2021-2023 роки присутні заслухали начальника Знам’янського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області Марину Марулу, поставили запитання доповідачу.

За результатами роботи постійної комісії, депутати рекомендували винести на розгляд міської ради питання: внесення змін до міського бюджету та питання перерахування залишків коштів з рахунків спеціального фонду, що втратили бюджетне призначення, до загального фонду бюджету м. Знам’янка; затвердження  переліку  об’єктів  комунальної  власності територіальної громади м. Знам’янка,  що  підлягають  приватизації у 2020  році; звіт постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення за 2019 рік.

У різному розглянуто заяви громадян, що надійшли на адресу комісії, у тому числі щодо роботи ринку «Центральний» по вул. Василя Сухомлинського,19.

Начальником Знам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Олександром Сіленком було роз’яснено, що відповідно до постанови КМУ від 17.06.20 №500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», з метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, дію карантину подовжено з 22 червня до 31 липня 2020 року. В разі роботи агропродовольчого ринку в умовах карантину необхідно виконувати вимоги щодо профілактичних заходів протидії коронавірусної хвороби COVID-19 відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 06.06.2020 р. №34 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів під час торгівлі на ринках на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19)». Вимоги були доведені до керівництва Товариства з обмеженою відповідальністю «Знам’янський Торгівельний комплекс «Відродження», в підпорядкуванні якого знаходиться ринок «Центральний». Але на даний час ці заходи з боку керівництва ринку не виконані. 

Директор КНП «Знам’янський районний центр надання первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської районної ради Руслан Пушкаренко проінформував про використання коштів міського бюджету по установі; стан забезпечення установи сімейними лікарями та заходи, що вживаються для їх працевлаштування на території Знам’янського району ( надання житла, стимуляційні виплати).

В.о. директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради Петро Іванов проінформував про хід медичної реформи в закладі, а саме: навів перелік послуг, що надаються на підставі договорів з НСЗУ та суми коштів, що були отримані за проведене лікування; заходах, що вживаються для придбання необхідного медичного обладнання та комп’ютеризації лікарні, а також по наданню медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу тощо.

Про виконання рішень міської ради по службовому (вул. Михайла Грушевського,18-Р) та соціальному житлу  (вул. Братів Лисенків,6/8 та Михайла Грушевського,53) проінформували начальник управління МА та ЖКГ Микола Нікітін та начальник юридичного відділу Юрій Данільченко. 

За результатами роботи членами комісії надано висновки та рекомендації щодо змісту питань порядку денного.

У роботі комісії брали участь: депутати міської ради В.Мацко, О.Тітарєв, Н.Тишкевич  – члени постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, І.Грінченко – член постійної комісії з питань землекористування та будівництва, перший заступник міського голови В.Загородня, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету І.Ратушна, в.о. директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради П.Іванов, начальник Знам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області О.Сіленко, начальник Знам’янського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області М.Марула, директор КНП «Знам’янський районний центр надання медико-санітарної допомоги» Знам’янської районної ради Р.Пушкаренко, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.

З ходом проведення комісії (проводилася он-лайн трансляція) кожен має змогу ознайомитися на сайті міської ради в пункті меню «Міська рада».

Відділ забезпечення діяльності 
міської ради  
   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень