Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Реформування адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня (районів)

Дата: 03.04.2020 13:08
Кількість переглядів: 1185

В Україні загалом 490 районів. Отже стільки ж районних рад та районних державних адміністрацій. Функціонал у всіх них однаковий, однак навантаження дуже різниться через різний розмір і кількість населення районів.

Наприклад, в Україні є 6 районів з населенням до 10 тисяч людей, у 9 районах проживає більше 100 тисяч людей, у 3 районах – понад 150 тисяч.

При однакових функціях – обсяг роботи різний. Також 26 районів вже повністю покриті спроможними громадами, 173 райони на 50% і більше покриті громадами.

Переважна більшість повноважень перейшла саме до громад від органів влади районного рівня. Тобто система не збалансована. Тому настав час вирішувати питання реорганізації влади на районному рівні. І зробити це необхідно до чергових місцевих виборів, які мають відбутися у жовтні 2020 року.

Уже в квітні цього року до Парламенту має потрапити відповідний закон, над яким на разі працює уряд спільно з народними депутатами, експертами та представниками місцевого самоврядування.

У новому розділі сайту «Децентралізпція» який має назву «Нові райони» з’явилася можливість слідкувати за розвитком подій та ознайомлюватися з публікавціями новин та інших матеріалів, що стосуються реформи адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня.

Перейти на сайт та ознайомитися з варіантами нових потенційних районів Кіровоградської області можна за посиланням https://decentralization.gov.ua/new-rayons/kirovohradska.

За матеріалами  сайту «Децентралізація»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень