Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Український народ здавна славився яскравим народним мистецтвом

Дата: 01.04.2020 13:27
Кількість переглядів: 1532

Фото без описуЖиття завжди трималось на ентузіазмі, а в наш час – особливо. Великий вклад в популяризацію української народної пісні в місті більш 40-ка років вносить керівник хорової групи народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок», хормейстер, заслужений працівник культури України - Євдокія Павлівна Мельниченко.

Вона щирий наставник молоді. Дбає про духовний розвиток міста. Десятки учнів під її опікою та допомогою створили свої колективи. Саме за її професіоналізм – українська пісня, як фольклорна спадщина, прояв національної культури, зберігається та збагачується, стає більш знаною та популярною на Кіровоградщині.

Український народ здавна славився яскравим народним мистецтвом. Кожна визначна подія в житті громади чи сім’ї перетворювалась у свято, на якому виконували пісні, танці, музику на народних інструментах. Славен наш колектив і народними звичаями. Щедрування та колядування одна з Фото без описуулюблених подій для «Барвінка».

Взагалі творчість ансамблю оригінальна за палітрою та різноманітна за жанром: українські народні та козацькі пісні, запальні танці. Учасники ансамблю – аматори - студенти, пенсіонери та працівники різних галузей, але всі вони - любителі народного співу, музики.

Фото без описуПід час карантину – ансамбль не залишається без пісень, дякуючи інтернету – учасники розучують слова, партитури нових пісень.

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам'янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень