Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2020 10:26
Кількість переглядів: 1146

21 лютого в усьому світі відзначається День рідної мови. Історія цього свята сягає  21 лютого 1952 року, коли студенти-демонстранти у Східному Пакистані (Бангладеші) були розстріляні за те, що вимагали визнати бенгальську мову однією з державних мов країни. На той час у країні офіційною була визнана мова уряду, якою послугувалися лише 3% населення.

За пропозицією Бангладешу ЮНЕСКО проголосило 21 лютого 2000 року першим Міжнародним днем рідної мови, пам’ятаючи про трагічні події. Відтоді свято відзначають щорічно.

В Україні це свято відзначають з 2002 року. Тому і наша міська бібліотека-філіал№1 до цієї дати провела мовний етюд на тему: «Люблю я мову України за ніжність слова і красу» для учнів  7-Б класу ЗОШ №4. Всі учні з великим задоволенням читали поезію видатних письменників: І.Багряного, Л.Українки, А.Малишко, О. Забужко, Л.Костенко, Т.Шевченко, М. Рильського та інш., що писали про рідну мову.

Ознайомитись з літературою всі змогли, переглянувши книги на книжковій виставці «Живи, українська мово…»

Далі захід завідуюча провела в ігровій формі, запропонувавши перевірити знання з мови, беручи участь в різноманітних мовних конкурсах.

Діти показали гарні знання: відгадували загадки, пригадали прислів’я та приказки, фразеологізми, будували слова і зробили висновок, що рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. 

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень