Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Турбота про дітей, забезпечення їх всебічного розвитку – одне із найбільш важливих завдань суспільства

Дата: 23.01.2020 08:51
Кількість переглядів: 1197

Фото без описуТурбота про дітей, забезпечення їх всебічного розвитку – одне із найбільш важливих завдань суспільства, яке дбає про своє майбутнє, адже діти – гарант розвитку держави. 

На сьогоднішній день в Україні існує велика кількість дітей, які фактично не отримують належної батьківської підтримки і достатнього рівня виховання, що породжує гостру проблему соціального сирітства. 

У разі,  коли дитина лишається батьківського піклування, відбуваються всі можливі заходи для влаштування дитини в сімейні форми виховання, в тому числі прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу. 

На даний час в місті функціонує 2 прийомні сім'ї та 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 38 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Одним із провідних напрямків роботи центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді є соціальне супроводження таких родин, їх підтримка та допомога у вихованні та розвитку дітей, подоланні труднощів, вирішення спірних питань, які виникають у процесі життя. 

В рамках роботи групи взаємопідтримки прийомних батьків та батьків-вихователів   центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (директор Н.Шевченко) було організовано та проведено зустріч зі старшим інспектором сектору ювенальної превенції Є. Гловацьким. 

В рамках проведення зустрічі було обговорено актуальну на даний час проблему «булінгу», а також кримінальної відповідальності за вчинення правопорушень. 

Окремий інтерес викликали питання «дисципліни», особливості її застосування, вирішенням конфліктів, побудова партнерських стосунків в родині тощо.

О. Крук, 
начальник відділу соціальної роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень