Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Про зміни в порядку надання пільг з 1 січня 2020 року

Дата: 08.01.2020 13:21
Кількість переглядів: 1244

Про зміни в порядку надання пільг з 1 січня 2020 року. З 01 жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних послуг (постанова Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року №373 "Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі" (зі змінами)).

Відповідно до ухваленого рішення з 1 жовтня 2019 року паралельно функціонують дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі з 1 жовтня 2019 року призначаються усім пільговикам в автоматичному режимі за прикладом безготівкового надання житлових субсидій через АТ "Ощадбанк".

Пільговики, які подали до управління соціального захисту населення до 15 жовтня 2019 року заяву на отримання пільг готівкою, виплата здійснюється у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

При грошовій готівковій формі кошти пільговикам надходять на їх особисті рахунки в будь-якому банку або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”. У такому випадку пільговики мають можливість зняти кошти з власного рахунку у будь-який зручний час та самостійно щомісяця розраховуватись за житлово-комунальні послуги.

Враховуючи численні побажання пільговиків, які не надали до 15 жовтня минулого року заяви на виплату пільг готівкою, внесено зміни до Порядку надання пільг.

З 1 січня 2020 року пільговики мають право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат пільг на житлово-комунальні послуги.

Тобто, урядовим рішенням скасовано обмеження, яке не дозволяло пільговикам отримувати монетизовані пільги після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 27 грудня 2019 року (постанова Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2019 року №1123).

У разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Просимо пільговиків визначитись із формою отримання пільг – готівка чи безготівка - та для отримання пільг готівкою надати до управління соціального захисту населення за адресою: м. Знам′янка, вул. Глібка, 28,   каб. № 9  відповідну заяву із зазначенням банківських реквізитів.


Начальник УСЗН

Алла Волошина

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень