Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання чергової п’ятдесят дев’ятої сесії міської ради

Дата: 01.10.2018 15:21
Кількість переглядів: 645

Фото без опису26  та 28 вересня  2018 року,  під головуванням секретаря Знам’янської міської ради Клименко Наталії Миколаївни,  відбулося засідання чергової п’ятдесят дев’ятої сесії міської ради.

Перед пленарним засіданням присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих, під час проведення антитерористичної операції, героїв - знам’янчан. 

За результатами роботи, міська рада затвердила 62 рішення міської ради, у тому числі 28 депутатських запитів та 21 рішення з питань регулювання земельних відносин.

Депутати взяли до відома інформацію керівника Знам’янської місцевої прокуратури про результати діяльності Знам’янської місцевої прокуратури на території міста Знам‘янки та Знам’янського району у І півріччі 2018 року Когатька Станіслава Миколайовича та підтримали рішення зі змінами в частині оприлюднення інформації в засобах масової інформації. 

Також, затвердили рішення «Про внесення доповнення  та змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Знам’янка на 2018 рік».

За результатами розгляду, зі змінами, затверджено рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2017 року № 1259 «Про міський бюджет на 2018 рік» 

Вкотре, не набрали необхідної кількості голосів пропозиції щодо збільшення бюджетних призначень на заробітну плату з нарахуваннями відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 р. №363 для забезпечення підвищення обов’язкових складових заробітної плати ( посадові оклади та надбавки за вислугу років) працівникам апарату управління ( міськвиконком, управління соціального захисту населення, управління МА та ЖКГ, відділ освіти, фінансове управління). 

Також, не було підтримано надання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів, а саме: не набрало необхідної кількості голосів виділення коштів Знам’янському відділу поліції  в Кіровоградській області для покращення матеріально-технічної бази, придбання запчастин для службового автотранспорту та паливно-мастильних матеріалів та Знам’янському міському відділенню управління Служби безпеки України в Кіровоградській області для придбання паливно-мастильних матеріалів та оргтехніки.

Під час роботи міської ради, що була продовжена після перерви 28.09.2018 року, депутати затвердили ряд рішень, що  стосуються майна комунальної власності, його оренди чи передачі на баланс, питання регулювання земельних відносин тощо.

Не набрали необхідної кількості голосів 23 проекти рішень міської ради, а саме:  «Про передачу основних засобів», «Про затвердження Програми запровадження в м.Знам’янка роздільного збирання твердих побутових відходів на 2018-2020 роки», «Про  надання  згоди  комунальному  закладу «Знам’янська  міська  лікарня  імені А.В. Лисенка» на переукладання  договору  оренди  приміщення   по вул. Гагаріна, 27-Т для проведення  приватного  медичного  прийому», «Про  надання  згоди  комунальному  закладу «Знам’янська  міська  лікарня  імені А.В. Лисенка» на переукладання  договору  оренди  частини  приміщення   по вул. Гагаріна, 27-Т для реалізації  рентгенівської  плівки», «Про  надання  згоди  комунальному  закладу «Знам’янська  міська  лікарня  імені А.В. Лисенка» на передачу    в оренду частини приміщення ТОВ «Медична  лабораторія»», «Про  надання  згоди  комунальному  закладу «Знам’янська  міська  лікарня  імені А.В. Лисенка» на здачу   в оренду нежитлового вбудованого приміщення  по вул. Гагаріна, 27-Т», «Про встановлення  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території  м. Знам'янка на 2019 рік», «Про встановлення ставок єдиного податку для першої та другої груп платників єдиного податку на території  м. Знам'янка на 2019 рік», «Про встановлення транспортного податку на території  м. Знам'янка на 2019 рік», «Про встановлення туристичного збору  на території  м. Знам'янка на 2019 рік», «Про стан виконання рішень та протокольних доручень міської ради за І півріччя 2018 року», «Про стан виконання депутатських запитів станом на 01.07.2018 року», «Про внесення змін до рішення міської ради від 17.11.2017 року №1182 «Про затвердження Положення про громадський бюджет міста Знам’янка», «Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби на території міста Знам’янки», «Про затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) в оренду ТОВ «Задор».

У зв’язку з не затвердженням рішення щодо передачі основних засобів, депутати більшістю голосів утрималися під час голосування питання «Про затвердження технічної документації щодо інвентаризації земель Знам’янської міської ради Кіровоградської області та надання земельної ділянки у постійне користування комунальному підприємству «Знам’янський комбінат комунальних послуг»».

Враховуючи отримання заяви від ініціатора внесення доповнення до переліку земельних ділянок, набуття права оренди яких здійснюватиметься на аукціонах у 2018 році щодо відмови від розгляду даного питання, депутати більшістю голосів не підтримали затвердження рішень «Про доповнення переліку земельних ділянок, набуття права оренди яких здійснюватиметься на аукціонах у 2018 році» та «Про дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 88,0 кв.м для набуття права оренди шляхом продажу на аукціоні».

Під час голосування, не набрали необхідної кількості голосів й проекти рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.01.2015 року №1597 «Про ставки земельного податку у м.Знам’янка з 01.01.2015 року (відповідно до грошової оцінки земель міста)» та «Про внесення змін до рішення міської ради   від   22.03.2011 року   № 167  “Про затвердження коефіцієнтів орендної плати за земельні ділянки на території м. Знам’янка”.

Звіт постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення за січень-серпень 2018 року взято до відома, рішення затверджено.

Не знайшли підтримки та не були затверджені проекти рішень, що вносилися в порядку внутрішньо-організаційних актів: звіт тимчасової контрольної комісії Знам'янської міської ради з питань вивчення господарської діяльності Знам’янської КДЮСШ; звіт постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики за  січень-серпень 2018 року; внесення змін до складу  постійних комісій Знам`янської міської ради сьомого скликання.

У  пленарному засіданні чергової п’ятдесят  дев’ятої сесії  міської ради брали участь: керівник Знам’янської місцевої прокуратури С.Когатько, начальник Знам’янського МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області В.Ларіонов, начальник штабу Знам’янського відділу поліції А.Кравчук, представник військової частини А 1201, заступники міського голови, начальники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, керівник КП «Знам’янський ККП» О.Чернявський, в.о. головного лікаря КЗ «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» І.Муравський, представники органів самоорганізації населення міста, секретар Координаційної ради по   впровадженню та реалізації Громадського бюджету міста Знам’янка Н.Іванова, представники засобів масової інформації.

З результатами поіменного голосування за проекти рішення, та за процедурні рішення, причинами відсутності депутатів міської ради є можливість ознайомитися на сайті міської ради  в розділі «Протоколи міської ради».

На сайті міської ради є розділ «он-лайн трансляції засідань міської ради», який знаходиться в пункті меню «Міська рада» і кожен має змогу ознайомитися з ходом проведення сесії міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень