Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Душа, ти моя, Масляна!

Дата: 11.03.2019 14:58
Кількість переглядів: 569

Щороку свято Масляної припадає на різний час і відзначається рівно за тиждень до Великого Посту. Масові народні гуляння та пісні - головна ознака свята. А в нашому місті вже традиційним стало театралізоване свято "Душа, ти моя, Масляна!". 

І не важливо, що йшов дощ, це не завадило провести Зиму і зустріти Весну, як водиться: гарними піснями, танцями, веселими конкурсами і святковим стовпом, роботами народних майстрів та самодіяльних художників, а в кінці всі присутні, записавши свої образи на папірці, мали змогу спалити їх разом з опудалом Масляної.

Як і завжди, веселу театралізацію показала глядачам театральна студія «Діалог» (кер. С. Бойко) за участю вокальної студії «Melos» (кер. Р. Павловський). Веселі пісні та запальні танці про весну та Масляну виконали народний аматорський ансамбль української пісні і танцю «Барвінок» міського Палацу культури (кер. Є. Мельниченко) та Зразковий аматорський хореографічний колектив «Веселка» (хореограф Т.Часник).

Порадувала і виставка майстрів Асоціації народних умільців та самодіяльних художників міста (кер. В.Кравченко).

Веселі конкурси та святковий стовп невід’ємна частина свята, тож і бажаючих отримати подарунки було чимало.

Слова вдячності за співпрацю в проведенні свята хочеться висловити дівчаткам з магазину «Модистка» (Н. Леонова), і всім тим, кому наше свято подобається, і хто завжди стає частинкою прекрасного дійства, адже Масляну святкують – від душі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень