Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 15.03.2018 14:49
Кількість переглядів: 748

Фото без описуПід головуванням   першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни  07 березня  пройшло чергове засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 20  проектів рішень,  затверджено 20.

За сприяння служби зайнятості
Яким є стан виконання Програми зайнятості населення м.Знамянки? У 2017 році від 310 роботодавців міста і району надійшло 1917 вакансій, на які працевлаштовано за сприяння ЗМРЦЗ 1275 осіб (із них 642 – мешканці міста). Міськрайонним центром зайнятості укладено 25 договорів про спільну діяльність щодо організації громадських робіт із підприємствами комунальної форми власності. За звітний період навчалися або підвищували свій фаховий рівень завдяки організаційній та фінансовій підтримці служби зайнятості 173 знам’янчани. До участі у громадських роботах тимчасового характеру було залучено 199 осіб із числа безробітних. Рівень їх залучення до громадських робіт становив 14 відсотків та склав 102 відсотка від річного завдання, передбаченого Програмою зайнятості населення міста на 2017 рік. Індивідуальні консультації з питань організації та провадження підприємницької діяльності отримали 97 осіб.

Призов на військову службу
Виконавчий комітет Знам’янської міської ради прийняв рішення «Про підготовку і проведення призову на військову службу громадян України 1991-2000 року народження у квітні-травні 2018 року». На строкову військову службу до Збройних сил та інших військових формувань України призиватимуть громадян чоловічої статі, придатних за станом здоров’я до військової служби у мирний час, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку. Затверджено основний та резервний склад міської призовної комісії, роботу якої буде організовано у період з 2 квітня по 31 травня 2018 року. Для проведення медичного огляду призовників затверджено склад міської лікарської комісії.
Представник Знам’янського ОМВК наголосив на персональній відповідальності керівників установ, підприємств та організацій, котрі зобов’язані на вимогу військового комісаріату оповіщати призовників про виклик у військкомат та забезпечити їх своєчасне прибуття за цим викликом.

У співпраці
- Протягом 2017 року працівниками відділу економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі опрацьовано 630 вхідних документів, у тому числі 98 звернень, - інформувала начальник відділу Інна Кузіна. – Підготовлено 47 проектів рішень на розгляд виконавчого комітету та 29 рішень на розгляд Знам’янської міської ради. Оформлено 17 договорів про залучення пайової участі (внеску) замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Знам’янки, до міського бюджету надішли кошти в сумі 74,054 тис. грн.

Укладено 11 договорів на соціальне партнерство з суб’єктами господарювання, які здійснювали на території нашого міста виїзну торгівлю, ярмарки-продажі, гастрольні заходи, розміщували дитячі атракціони. По діючих договорах про соціальне партнерство ведеться щомісячний моніторинг сплати. Від суб’єктів господарювання до міського бюджету надійшло 64,9 тис. грн.

Без затримки
За інформацією начальника УСЗН Алли Волошиної, протягом 2017 року фінансування Програми соціального захисту населення Знам’янки здійснювалось із бюджетів усіх рівнів у повному обсязі. Нарахування та виплата пенсій, державних допомог, компенсацій, пільг та субсидій відбувалася відповідно до чинного законодавства своєчасно та без затримки. Упродовж звітного періоду нараховано та виплачено 357,3 млн. грн., у тому числі 10375 отримувачам пенсій – на загальну суму 213,9 млн грн.; 2534 отримувачам державних соціальних допомог – на 51302,77 тис. грн., 8430 сімей отримали субсидії на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ загальною сумою 76158,87 тис. грн. 232 особи, що постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, надано компенсацій на загальну суму 807,55 тис. грн. 166 внутрішньо переміщеним особам виплачено щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання на загальну суму 1510,3 тис. грн.. Щорічну разову грошову допомогу до 5 травня надано 955 особам на загальну суму 1046,9 тис. грн.

Роздільне збирання відходів
У зв’язку з забороною захоронення не перероблених відходів, особливої актуальності і нашому місті набуває «Програма запровадження у м.Знам’янці роздільного збирання твердих побутових відходів на 2018-2020 роки», яку презентував на засіданні виконавчого комітету головний спеціаліст із питань екології та благоустрою Василь Безай. Він виділив основні проблеми, на розв’язання яких націлена програма. Це – недостатньо розвинена система збору побутових відходів (насамперед, у приватному секторі міста), відсутність сортування та переробки твердих побутових відходів, зношеність автотранспорту та контейнерів, невідповідність сміттєзвалища санітарним та екологічним нормам.

-Хоч діюче сміттєзвалище заповнене на 60-70 відсотків проектного обсягу, вже сьогодні необхідно прикласти максимум зусиль до мінімізації кількості відходів, що підлягають захороненню. Це дасть можливість продовжити термін його експлуатації, - наголосив доповідач.

Для вирішення проблемних питань поводження з ТПВ програмою передбачено ряд заходів. Насамперед, це організація роз’яснювальної та просвітницької роботи щодо впровадження роздільного сортування побутових відходів із залученням громадських організацій екологічного спрямування.

Наступний етап – створення критих, огороджених контейнерних майданчиків та їх облаштування згідно з діючими санітарними нормативами та для запобігання розкрадання вторинної сировини, встановлення маркованих контейнерів для різних її видів. Необхідно придбати спеціальну техніку для завантаження контейнерів і вивезення вторинної сировини, закупити і встановити сортувальну лінію для видалення вторинної сировини та обладнання для пресування відходів.

На міському сміттєзвалищі передбачено облаштувати обвалування та захисну сітку, встановити шлагбаум та майданчик для дезінфікування транспортних засобів. Іще один важливий етап – будівництво приміщення для сортувальної лінії, яку слід придбати і встановити, та лінії зовнішнього електропостачання й електричної підстанції.

На сортувальній лінії відбуватиметься розподіл відходів на ресурсноцінні та ті, що підлягають захороненню.
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень