Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У смт. Знам’янка Друга відбулася історико-краєзнавча година «Історія міста Знам’янки: відомі і невідомі сторінки» присвячена 150 – річчю міста Знам’янки

Дата: 27.02.2019 14:22
Кількість переглядів: 483

Фото без опису«Наше місто гарне і дороге для серця кожного знам’янчанина». Саме такими словами розпочалася зустріч мешканців та школярів шкіл №6 та №7 смт. Знам’янка Друга з працівниками міського краєзнавчого музею Молісом Олегом Вікторовичем та Швайкою Петром Митрофановичем. 

26 лютого в Будинку культури смт. Знам’янка Друга була проведена історико-краєзнавча година «Історія міста Знам’янки: відомі і невідомі сторінки» присвячена 150 – річчю міста Знам’янки. 

Фото без описуІз захопленням та цікавістю присутні слухали про історію виникнення рідного селища в далекому ХVІІІ столітті, про видатних й знаменитих діячів мистецтва та найкращих працівників залізниці, які жили, творили, будували й прославляли  наше місто. 

Демонстрація архітектурних пам’яток міста та смт. Знам’янка Друга відбулася жваво. Учні з задоволенням впізнавали знайомі місця, а Олег Вікторович доповнював відповіді дітей історичними довідками, як і коли з’являлася та чи інша споруда, на честь кого чи якої події ставився пам’ятний знак, коли і хто жив й працював в тому чи іншому будинку.

Всі дізналися, що є в нашому місті дім з привидами та тихими привидами.  Але, най цікавішим моментом  зустрічі була інформація про поділ смт. Знам’янка Друга на окремі райони.

Діти почули, що є Кущівка, Косовка, Припічок та Курганний (Заразний Погост) райони. Вони з’ясовували, саме в якому районі стоїть їхній дім. 

Фото без описуПрисутні мали змогу познайомитися з фотовиставкою, де демонструвалися фотокартки старого та нового міста Знам’янка. А на окремому стенді були представлені книги про історію міста, видатних людей та твори поетів-земляків. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень