Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2018 13:30
Кількість переглядів: 914

Фото без описуКожного року 22-го червня ми вшановуємо пам’ять жертв війни в Україні. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Український народ потерпав від масових розстрілів, переслідувань, примусової праці, заслання у концтабори.

Фото без описуАле героїзм, незламність духу, патріотизм і безмежна любов до рідної землі допомогла нашим співвітчизникам у жорстокій боротьбі подолати ворога та здобути довгоочікувану, омріяну Перемогу.

З нагоди відзначення пам’ятної дати та вшанування пам’яті жертв війни в Україні на меморіальному кладовищі відбувся мітинг-реквієм та покладання Фото без описуквітів до могил полеглих. 

Звертаючись до учасників мітингу-реквієму, міський голова Філіпенко Сергій Іванович зазначив, що День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні – це одна з найсумніших дат в історії нашої держави.

Фото без опису«Пам'ять потрібна не мертвим. Пам'ять потрібна живим!». Це твердження ми з покоління в покоління передаємо своїм дітям.  Варто пам’ятати, що перемогу у Другій світовій війні українському народу принесла любов до життя, а не ненависть та агресія. Тому ми виграли тоді. Тому переможемо і зараз. І не дай нам Бог забути про це!Ми схиляємось перед всіма невинними жертвами, яких забрала війна. Вічна пам'ять і вічна пошана кожному, хто ціною власного життя відстояв мир та свободу для Фото без описуприйдешніх поколінь. Вічна і світла пам'ять воїнам-переможцям!» – сказав очільник міста.

У цей день покладено вінки і квіти полеглим воїнам, хвилиною мовчання вшановано пам’яті загиблих.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень