Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2018 12:23
Кількість переглядів: 752

Фото без описуСьогодні  біля пам’ятника Т.Г.Шевченку, відбулися урочисті заходи  з нагоди відзначення 204-ї річниці  від дня народження Тараса Шевченка.

У заході взяли участь  керівництво міста Знам'янки, представники підприємств, установ та організацій міста, громадських організацій, депутати міської  ради, громадськість міста. 

Фото без описуЗ вітальним словом до всіх присутніх звернулася секретар міської ради Наталія Клименко:
«У ці березневі дні минає 204 роки від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

Фото без описуУ його щирому, проникливому слові з усією силою і красою заясніла горда і волелюбна українська душа. Це слово стояло в обороні прав та свобод рідного народу і стало тією духовною основою, на котрій була зведена незалежність Української держави.

Фото без описуІм’я славетного поета давно стало символом нашої нації. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові.
Творчість Шевченка – джерело пізнання і натхнення. Його мрії, біль і тривоги – безцінні настанови, залишені нам у спадок. А його мудрість та сила завжди будуть поруч з нами, які б випробування і терпіння не випадали на нашу долю.
Тож будьмо гідними продовжувачами справи Великого Кобзаря, патріотами своєї землі. Добра вам! І хай щастить нам усім!
Слава Україні!»

Фото без описуЗнам’янчани слухали вірші, пісні про Кобзаря, які переплітались із його власними творами.  

Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

На завершення заходу керівництво міста та  громадськість поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень