Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Щодо фінансування освітньої галузі

Дата: 20.06.2018 12:19
Кількість переглядів: 609

Відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради висловлює занепокоєння неможливістю своєчасної підготовки закладів освіти до нового 2018/2019 навчального року.  

Реалізація вимог Міністерства освіти і науки України щодо організації сучасного освітнього простору Нової української школи у 1-х класах передбачає придбання комп’ютерної техніки, меблів, дидактичного матеріалу.

Поряд з тим існує нагальна потреба виконання ремонтних робіт, підготовки закладів освіти до опалювального сезону. 

Так, відповідно до розпоряджень голови Кіровоградської ОДА  передбачено:

•    від 04 квітня 2018 року №204-р  «Про затвердження  рекомендацій  щодо забезпечення закладів загальної середньої освіти навчальним обладнанням та шкільними автобусами за рахунок субвенції з обласного бюджету у 2018 році» була виділена субвенція з обласного бюджету на придбання персональних комп’ютерів  для перших класів  сумі 93,0 тис. грн.  та кошти з місцевого бюджету на співфінансування  (50% - за рахунок субвенції та 50% за рахунок місцевого бюджету) в сумі 93,0 тис. грн., що разом складає 186,0 тис. грн. на придбання комп’ютерів для перших класів. 

•    від 20 квітня 2018 року №235-р «Про перерозподіл обсягів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, організацію та контроль за використанням зазначеної субвенції» були виділені кошти з обласного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в сумі 692,2 тис. грн. (на виплату заробітної плати  вчителям які надають  корекційно-розвиткові заняття в сумі  578,2 тис. грн. та на придбання обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів в сумі 114,0 тис. грн.) 

•    від 03 травня 2018 року №265-р «Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та  доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» були виділені кошти в сумі  812,7 тис. грн. та відповідно до умов надання субвенції  кошти надаються  за умов співфінансування з місцевого бюджету  ( не більше як 70% за рахунок субвенції та не менше 30% за рахунок коштів місцевих бюджеті) в сумі  339,729 тис. грн., а саме:

-    закупівлю дидактичних матеріалів  для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками відповідно до Концепції реалізації державної політики у сфері  реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» в сумі 478,0 тис. грн.,
-    закупівлю сучасних меблів для початкових класів нової української школи в сумі 485,286 тис. грн.,
-    закупівлю комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів нової української школи в сумі 169,143 тис. грн.,
-    підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які навчатимуть учнів перших класів у 2018/2019 і 2019/2020 навчальних роках  в сумі 20,0 тис. грн.

Для підготовки закладів освіти до нового навчального року (проведення поточних ремонтів навчальних закладів, придбання матеріалів, існує необхідність виділення додаткових коштів  з міського бюджету в сумі 364,4 тис. грн., а саме: 
-    заклади дошкільної освіти – 109,1 тис. грн.;
-    заклади загальної середньої освіти – 206,5 тис. грн.;
-    заклади позашкільної освіти – 30,1 тис. грн.; 
-    комплексна дитячо-юнацька спортивна школа – 18,7 тис. грн.

Крім того, відсутність рішення сесії унеможливлює виділення додаткових коштів:

 - для виконання поточних ремонтів  туалетів в НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей» в сумі 100,0 тис.грн. та НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3- гімназія» у сумі 150,0 тис.грн.
- для участі вихованців комплексної дитячо-юнацької спортивної школи в обласних та Всеукраїнських спортивних змаганнях у сумі 15,0 тис. грн. 

- на придбання спортивної форми для команди загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Т.Г. Шевченка, для участі у обласному етапі фізкультурно-оздоровчого патріотичного фестивалю «Нащадки козацької слави» у сумі 7,0 тис. грн. 

Відділ освіти виконавчого комітету
Знам’янської міської ради

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень