Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

У навчальних закладах м.Знам’янки та Знам’янського району триває Тиждень безпеки життєдіяльності на тему «Жити цікаво та безпечно»

Дата: 19.04.2018 11:11
Кількість переглядів: 621

Фото без описуВійськові, поліцейські, льотчики, рятувальники... Професії овіяні романтизмом мужності і героїзму. Як хочеться до них доторкнутися, побачити з середини. Напевне саме тому у школярів Знам’янщини викликають цікавість екскурсії до Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

В рамках проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності 18 квітня в гості до  пожежно-рятувальної служби  завітали учні НВК «Знам’янська загальноосвітня школа I-III ступенів №3-гімназія. 

Фото без описуУчнів та вчителів привітно зустріли рятувальники.  Інспектор18  ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області Ю.Шмалько, командири відділення 18 ДПРЧ  Я. Литвинець та О.Череватенко. 

Як правило, екскурсії починаються із статистичних даних, як з пожежами так і з іншими надзвичайними ситуаціями. Ось і цього разу інспектор 18 ДПРЧ Управління ДСНС України у Кіровоградській області Ю.Шмалько розповів дітлахам про основні причини пожеж і надав конкретні приклади, коли до вогняної трагедії призвели дитячі пустощі або необережне поводження з вогнем.

Фото без описуПотім школярі потрапили у саме серце пожежно-рятувальної частини  -диспетчерський пункт. Телефони, радіостанції, карта міста та району, комп'ютер -- все викликало велику зацікавленість. Та саме цікаве очікувало учнів попереду.

Пожежні автомобілі. Великі, викрашені в червоний колір, з синіми маячками на даху. А для чого зверху драбина? А скільки літрів води в цистерні? Що то за рукав та для чого треба той вентиль? Питань море -- діти знайомляться з пожежно-технічним озброєнням автомобілів і спецодягом пожежних-рятувальників.

Фото без описуОсь би ще і в середину автомобіля потрапити... Будь ласка, навіть каску можна вдягти. Учням розповіли про можливості пожежно-рятувальної техніки, що знаходиться на озброєнні підрозділу. Командири відділень 18 ДПРЧ Я. Литвинець та О. Череватенко розповіли учням про функціональне призначення машини та особливості її застосування при ліквідації пожежі, аварії, наслідків стихійного лиха.


Знам’янський МРВ Управління ДСНС України
У Кіровоградській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень