Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Обережно: дурять! або – споживачів застерігаємо!

Дата: 16.07.2018 18:13
Кількість переглядів: 855

Сьогодні часто в різних супермаркетах проводяться спеціальні акції, коли товар продається за зниженою ціною. Звичайно ж, це завжди привертало і буде привертати увагу покупців. От тільки чи завжди виграє для себе щось  покупець, коли купує товар дешевше?

Старший інспектор з питань захисту прав споживачів виконавчого комітету  Знам’янської міської ради Володимир Білоголовий розповідає: - Саме через власну неуважність ми й можемо стати ошуканими. Наведу такий приклад. У супермаркеті АТБ за знижкою (4 грн 99коп замість 6грн 19 коп) можна було купити капусту. Втім, на касі, коли я ще тільки оформляв покупку, мені стали її «пробивати» як  по 6грн19коп. Я зробив зауваження касиру, втім вона навіть не стала мене слухати. 

 -Я все роблю правильно. Це – вага така – 6,19, - почув у відповідь. 

Я відійшов від каси і перевірив товарний чек. У ньому значилося: я купив капусту за ціною 6грн 19 коп, а не 4грн 99 коп! Вага капусти складала трохи більше 3 кілограмів! Після мого звернення до керуючої АТБ різницю у сплаті мені повернули. Та ось за таку поведінку касира – не вибачились, і про покарання, яке понесла недобросовісний касир – не повідомили…Є й інший засіб надурити неуважного покупця. Вирішили ви, приміром, придбати лаваш «Армянский».

Тож будьте уважними! Цей лаваш коштує 7грн 10 коп. А вам на касі «проб’ють» чек у 9 грн 60 коп  як за лаваш «Вірменський». Такий хліб у супермаркеті теж є, ось тільки коштує він дорожче. Назву ще один засіб, як дурять довірливих і неуважних покупців. Здавалося б електронні ваги не можна «підкрутити» так, щоб  вони показували невірну вагу. Але, запевняю, ви помиляєтеся. Так у відділі, де продаються дорогі цукерки, під електронними вагами були прикріплені…магнити.  «Помилялися» ваги, отже, на 100 грамів…Можна й по-іншому  примусити електронні ваги неправильно зважувати товар. Зверніть увагу: якщо на них прикріплена харчова плівка скотчем (мовляв, для гігієни), значить, грамів на 200 – 300 вас надурять точно. Але й це – ще не все . Коли ви вже сплатили за придбане в магазині,  обов’язково перевірте чек. Там може бути вписаний товар, якого ви й не купували!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень