Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Секрети краси

Дата: 23.04.2018 16:51
Кількість переглядів: 587

Що ми вкладаємо зазвичай у поняття «гарне місто»? Прибрані вулиці і парки, охайні дворики біля багатоповерхових будинків, квітучі клумби. І саме із таких ось – невеличких (у масштабах міста) гарних куточків й складається загальний портрет гарного міста.

Наведемо один із таких ось позитивних прикладів. Це - будинок №12 по вулиці Гагаріна.

Милуватися подвір’ям тут можна завжди і за будь-якої пори року. Навіть холодної осені, коли вже й квіти не ростуть на клумбах, а дерева скинули  листя, у дворику панує особлива атмосфера. Бо ж неповторний затишок тут створюють встановлені  лавки, столики, квітники.
-- Щоб біля будинку завжди було гарно, треба встигати всі роботи виконувати вчасно,- розкриває секрети прибудинкової краси голова ЖБК Наталія Урсаленко.

Тільки- но випогодилося, -  надворі вже починаються роботи. Замітається подвір’я, прибираються клумбочки, біляться бордюри вздовж дороги.

- Восени зібрали насіння квітів, - продовжує розмову Наталія Павлівна, - тепер ось роздали кожному мешканцю, щоб висадили біля свого під’їзду. Допомогли нам і знайомі із с. Суботців, - поділилися цибулинами гладіолусів. Іх теж поділили на кожен під’їзд. 

До речі, ви звертали увагу на 6 під’їзд, коли проходили подвір’ям? Ви зараз будете сильно здивовані. Весь лад біля нього наводить…90-річна жінка! Марія Мойсеївна Сокоренко – справжній зразок для всіх нас.

-Я розумію молодь, - вона постійно на роботі. Тому біля будинку працюють загалом «дорослі люди», - жартує голова ЖБК, - це ті, кому 60, 70 років. Приймають участь і 40-річні мешканці. Активних – відсотків 20-ть від загальної кількості тих, хто мешкає  у будинку.  Назву їхні імена. Це – Марія Бібікова, Лідія Огер, Ганна Пономар, Любов Осипенко, Ганна Скарбовська, Віра Мороз, Олександр Сідельник, Ольга Шульга, Ольга Альошина. Є ще однин мешканець, ім’я котрого просто не можна не згадати: Андрій Пшеничний. Він своїми руками зробив дитячий майданчик біля будинку! Зробив, облаштував, ще й пісок для пісочниці завіз. І як не назвати цей майданчик особливою окрасою подвір’я!

-Дякую мешканцям будинку №12 по вулиці Гагаріна за ту красу, затишок, які створюють вони своїми руками,- звертається міський голова Сергій Філіпенко.- Дякую за вашу небайдужість і непосидючість! Здоров’я вам і сил у вашій благородній справі! І пам’ятайте: коли говорять, що наша Знам’янка – гарне і затишне місто, це – про Вас і Вашу турботу, і про Ваш охайний дворик, зокрема! Справді, тільки спільними зусиллями можна зробити наше місто кращим!

УМА та ЖКГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень