Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Стихійну торгівлю припинили по вул. Привокзальній, 2. Контроль триває.

Дата: 13.06.2018 16:49
Кількість переглядів: 503

Місто. Ранок. Прямо на вулиці, біля тротуару, можна придбати  молоко, сир, м’ясо. Тут же, поруч,  у продажу є  й   зелень і  риба… У кожного з нас  таке явище викликає різну реакцію. Хтось із жалем ставиться до безробітних або старих людей, вимушених у такий спосіб заробляти собі на життя. А хтось постійно скаржиться до виконкому із цього приводу. Бо ж  щоденна торгівля під вікнами  будинку дратує мешканців.

Втім, за чинним законодавством  стихійна торгівля (а це явище називається саме так) є забороненою. Адже в жодній розвинутій країні ви не побачите такого, щоб  у не відведених для цього місцях, люди продавали чи купували продукти. Саме тому не перший рік по всій країні ведеться боротьба із стихійною торгівлею.

Не перший рік намагаємося ліквідувати таке явище й у Знам’янці. Цього року спеціальні рейди, разом із  працівниками поліції, здійснювалися постійно, починаючи з 24 травня. Ні, нікого ніхто не виганяв і не забороняв торгувати. Людям пропонували перейти із товаром до спеціально відведених місць. Більшість розуміли правильно такі вимоги: є закон про організацію торгівлі, його треба дотримуватися. 

Як результат проведеної роботи – продукти не продаються прямо біля дороги. Перестали надходити й  скарги від мешканців Привокзального мікрорайону . Та зауважу: контроль над тим, чи не відновилася знову стихійна торгівля, триває постійно, - як з боку  Знам’янського відділу поліції, так і з боку виконавчого комітету Знам’янської міської ради. 

Дякуємо керівництву Знам’янського відділу поліції за співпрацю і організацію рейдів на потрібному рівні,  співробітникам відділу поліції, котрі брали безпосередню участь в заходах з ліквідації стихійної торгівлі, – за конкретну справу, а мешканцям нашого міста, - за те, що з розумінням  поставилися до вирішення цієї проблеми!

Відділ економічного розвитку, промисловості, 
інфраструктури та торгівлі виконавчого 
комітету Знам’янської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень