Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нарада з розпорядниками коштів щодо оптимізації витрат та забезпечення своєчасного використання бюджетних коштів

Дата: 10.05.2018 15:53
Кількість переглядів: 545

Фото без описуПід головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління Лихоти Галини Вікторівни фінансовим управлінням проведено нараду з  керівниками, бухгалтерами закладів апарату управління, освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери та житлово-комунального господарства. 

На нараді обговорювалось питання щодо оптимізації витрат головних розпорядників бюджетних коштів міського бюджету шляхом недопущення непріоритетних та неефективних витрат, насамперед тих, що не забезпечують виконання основних функцій і завдань відповідного головного розпорядника. 

Також розглянуто питання програмно - цільового бюджетування в міському бюджеті. Зверталась увага головних розпорядників бюджетних коштів на оцінку ефективності виконання бюджетних програм та проведення попереднього аналізу оцінки ефективності.

Неодноразово на нараді наголошувалось на забезпеченні економного, раціонального та своєчасного використання бюджетних коштів у межах доведених бюджетних призначень.

Крім того, на нараді акцентовано увагу розпорядників бюджетних коштів на наступних питаннях:
-    здійснення заходів щодо реалізації пропозицій фінансового аудиту;
-    контроль щодо виконання плану по доходах власних надходження бюджетних установ (спеціальний фонд);
-    надання пояснень щодо виникнення кредиторської та дебіторської заборгованості бюджетних установ.

Також було наголошено на безумовному дотриманні законодавства під час надання трансфертів головними розпорядниками бюджетних коштів, а саме: вимог Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та критеріїв визначення одержувачів для здійснення заходів бюджетної програми відповідно до пункту 9 Порядку  складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 року № 228. При цьому окремо було звернуто увагу на своєчасність затвердження фінансових планів комунальними підприємствами, наявність яких є однією з умов визначення їх одержувачами бюджетних коштів.

Фінансове управління


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень