Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Виховуємо патріотів!

Дата: 22.05.2018 15:41
Кількість переглядів: 625

Біля ставка Копанка нещодавно велися справжні бої, та ще й лазерною зброєю. Іграшковою, звичайно. Її надав для молодіжної організації «СПАС» знам’янський активіст Ігор Криниця. Але  «воювали» на березі не тільки діти, а й їхні батьки.

І це – ще не все, чим розважали молодь того дня. Була й зварена на вогнищі каша, і демонстрація справжнього спортивного лука, і уроки з туризму (як навести переправу, облаштувати намет, правильно спуститися з так званих екстремальних позицій). 

- Усе це тільки зовні виглядало як розвага, - розповідає один із організаторів Знам’янської  молодіжної організації «СПАС» В’ячеслав Флорінцев. – Насправді ж тривав виховний процес. Молодь і діти вчилися не тільки швидкості реакцій, а й бути дружніми, відчувати себе у ролі захисника. Сьогодні часто згадують про почуття патріотизму. А що це? З чого починається? Вважаю, його треба виховувати з дитинства. Із бережного ставлення до природи і тварин, із шанобливого ставлення до старших.  

«ЖИТТЯ СКЛАДАЄТЬСЯ ІЗ ПЕРЕМОГ»
У організації скоро ювілей. Їй виповниться… аж півроку. Але погляньмо не на те, скільки існує організація, а на те, що встигли зробити її активісти. Зробили здебільшого на ентузіазмі…

Окрім традиційних суботників біля Копанки (які, до слова, проводилися активістами цієї ж організації ще задовго до офіційної реєстрації «СПАС»у), на Новий рік організували святковий ранок для дітей на південній  частині міста.

- Спасибі міській владі – допомогла з облаштуванням новорічної ялинки, гірляндами, святковим ранком для дітей. А наша ініціативна група придбала солодкі подарунки (частково за власні кошти, частково допомогли спонсори), - розповідає В’ячеслав. -  Свято Масляної біля ставка, про яке переповідало чи не  все місто, теж було сюрпризом від «СПАС»у. Тепер провели на 9 Травня розважальний відпочинок для дорослих і дітей. А незабаром плануємо організувати туристичний зліт для старшокласників. Вже є домовленість із керівництвом школи №4.

Щодня у підвальному приміщенні, де розташовується молодіжна організація (будівля колишнього кінотеатру «Україна»), активісти «СПАС»у проводять  спортивні заняття з дітьми, підлітками, на тренування приходять й дорослі люди. Жінки, приміром, захоплюються фітнесом, який викладає Олена Флоринцева. А якій же жінці не хочеться мати гарну фігуру!

- Захмарних планів (хоча є і такі мрії) не ставимо, - продовжує В’ячеслав,-  плануємо те, що дійсно можемо зробити. Приміром, облаштувати волейбольний майданчик біля Копанки і місце для рибалок (щоб зручно було рибу ловити). А  ще - довести до ладу  пляжну зону. І щоб урни тут були, а люди не смітили… Зараз модно їздити на відпочинок за кордон. А що знаємо ми хоча б про сусіднє село? А це ж -  історія рідного краю! Знати її – це теж патріотизм! План роботи нашої організації складається із конкретних пунктів роботи. Виконали пунктик – однією перемогою в житті організації стало більше. А перемога до перемоги – ось так і складаються загальні досягнення організації. 

«БУВАЄ ДУЖЕ ТЯЖКО …» 

Починати якусь справу нелегко. 
– Інколи таку втому відчуваю! – зізнається В’ячеслав. – І руки ні на що не піднімаються. Знаю, ті, хто віддаються своїй роботі сповна, зрозуміють мене. Та підтримує ось що: у нас склався колектив однодумців. Ми розуміємо один одного. І, вважаю, це є першою і найголовнішою нашою перемогою. І це надихає. 

Нещодавно до численних ідей  активістів «СПАС»у  додалася ще одна, не менш цікава. У підвальному приміщенні, в одній із кімнат, розташувалася мінімайстерня молодого художника Володимира Полякова. Його роботи не залишать нікого байдужим. Особливо малюнки у стилі 3D. Бажаючим навчитися мистецтву малювати він даватиме уроки живопису. 

Навіщо стільки різних ідей для однієї організації? Активісти намагаються зацікавити і притягнути до себе молодь. А враховуючи різні захоплення молодих, й розвиваються у різних напрямках.  

З ДОПОМОГОЮ ВЛАДИ 

Інвентар, який є у підвальному приміщенні для тренувань і занять туризмом, активісти молодіжної організації придбали власним коштом і з допомогою спонсорів. 

– Просто ми бачимо, як сьогодні змінюється наше місто. Ми підтримуємо починання і плани міського голови, адже Знам’янка стає гарнішою, чистішою, впорядкованою. Робиться багато, і ми не хочемо стояти осторонь. Ми теж хочемо робити щось для нашого міста, для його людей. Ділимося й своїми ініціативами. - підсумовує В’ячеслав Флорінцев. – А ідей у нас, як у молодих, - дуже багато! Приміром, мріємо, що колись і на південній частині міста буде штучне футбольне поле (його можна б було розмістити на території школи №4). Що облаштуємо із часом ковзанку. Упевнений, міська влада підтримає будь-яке добре починання.

Навіщо все це? Навіщо ідеї, ініціативи? Ми чудово розуміємо, що діти, котрі сьогодні разом із нами займаються спортом та беруть участь у суботниках, завтра дорослими людьми працюватимуть у нашому місті на різних посадах.

Як змінюватимуть вони наше місто? Як  вболіватимуть за нього? Це все залежить від того, як виховаємо їх сьогодні ми! Над цим і працюємо!    
  

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень